Restované ředkvičky s arašídy na asijský způsob

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Restované ředkvičky s arašídy na asijský způsob  Foto:
Restované ředkvičky s arašídy na asijský způsob
Foto: Petr Klíma

V našich končinách zdobí ředkvičky většinou chleba s máslem, tvarohem nebo pomazánkou, ale v Asii je spíš restují jako součást kari nebo stir-fry. Okořeňte je, prohoďte na oleji a během chvilky máte lehký oběd pro dva nebo ostřejší přílohu k rýži či nudlím.

Další veganské recepty z farmářského trhu najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Suroviny
Tofu:
tofu natural 200 g
česnek 1 stroužek
koření pěti vůní 1 lžička
kari koření 1 lžička
olivový olej 3 lžíce
Ředkvičky:
červené ředkvičky 2 svazky
jarní cibulka 1 svazek
olivový olej 2 lžíce
česnek 2 stroužky
nesolené arašídy 1 hrst
koření pěti vůní 1 lžička
sezamová semínka 1 lžíce + k podávání
rýžové nudle nebo jasmínová rýže k podávání
omáčka sweet chilli k podávání
Postup
1

Tofu nakrájejte na menší kousky a promíchejte s drceným česnekem, kořením, sójovou omáčkou a 1 lžící olivového oleje. Nechte zhruba půl hodiny marinovat.

2

Ředkvičky očistěte a nakrájejte na čtvrtky, bílou část jarních cibulek nakrájejte nahrubo. V pánvi rozehřejte olej, vsypte ředkvičky a nasekané jarní cibulky a opékejte je zhruba 2 minuty. Mezitím oloupejte česnek a nakrájejte ho na plátky, chilli papričku nasekejte nadrobno. Přidejte je s arašídy k ředkvičkám a restujte, až arašídy mírně ztmavnou. Vsypte koření, zalijte sójovou omáčkou, posypte sezamem a duste zhruba 2 minuty.

3

V jiné pánvi rozehřejte zbylý olej a opečte tofu z každé strany dozlatova.

4

Zelenou nať jarních cibulek nasekejte nahrubo a posypte jimi restované ředkvičky a tofu. Posypte podle chuti sezamem. Podávejte s rýžovými nudlemi nebo jasmínovou rýží a chilli omáčkou.

Restované ředkvičky s arašídy na asijský způsob  Foto: Restované ředkvičky s arašídy na asijský způsob; foto: Petr Klíma

Zeleninová kuchařka Foto:

Seznamte se: PETR KLÍMA

Osm let pracuje jako šéfkuchař dejvické restaurace Country Life, ve které vaří hlavně z farmářské zeleniny. Kromě kvality potravin dbá na jejich čerstvost, ale také lokálnost.

Propojuje kuchyni českou i světovou, kterou poznal při svých cestách po Novém Zélandu, krátké stáži ve Francii a především na britských ostrovech, kde strávil 5 let.

Vymyslel stovky zdravých receptů bez masa a plných zajímavých superpotravin, které můžete ochutnat v restauraci nebo je vyzkoušet díky jeho Zeleninové kuchařce nebo blogu www.greenwayfood.cz, kam většinu jídel i sám fotí.

Kuchařku vydalo nakladatelství Smart Press.


 

Článek

Tofu s černým pepřem  Foto:

17x asijské tofu a tempeh

Tofu má své příznivce i odpůrce. Pokud patříte mezi první skupinu, tyto recepty jsou pro vás to pravé :) Tempeh u nás není zdaleka tak známý, ale je ze sóji - stejně jako...
Videa

reklama

reklama