Restované ohnivé kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Restované ohnivé kuře  Foto:
Restované ohnivé kuře
Foto: archiv Kikkoman

Jednoduché, bleskově připravené jídlo překvapí výraznou chutí, kterou ocení zvlášť milovníci pikantních pokrmů.

Suroviny
kuřecí prsa bez kůže nakrájená na tenké nudličky 400 g
mrkev, očištěná a nakrájená na tenké nudličky 2–3 ks
nesolené arašídy 300 g
malá dýně, oloupaná, zbavená jader a nakrájená na tenké nudličky 1 ks
jarní cibulka nakrájená na 4 díly 3–4 ks
jarní zelí nakrájené nahrubo 1/2 hlávky
Marináda:
sójová omáčka Kikkoman se sníženým obsahem soli 2 lžíce
rozpuštěný hnědý cukr 2 lžíce
ohřátý sezamový olej 1 lžíce
mleté chilli papričky 1 lžička
Postup
1

Smíchejte všechny suroviny na marinádu. Kuře vložte do nekovové mísy a nalijte na něj marinádu. Dobře promíchejte, zakryjte a nechte marinovat nejméně 30 minut. Poté kuře vyndejte a marinádu odložte stranou pro pozdější použití.

2

V pánvi wok rozehřejte olej a 1 až 2 minuty restujte kuře ze všech stran, pak ho odložte stranou. V pánvi orestujte mrkev a arašídy, po zhruba 2 minutách přidejte dýni, jarní cibulku a jarní zelí a restujte další 2 minuty. Vraťte do pánve kuře, přidejte marinádu a smažte další 2 minuty, dokud kuře nebude hotové. Okamžitě podávejte.

3

PRIMA TIP: Pokud chcete vydatnější jídlo, podávejte s rýží nebo nudlemi.

Restované ohnivé kuře  Foto:

Restované ohnivé kuře, foto: archiv Kikkoman

Článek

Kikkoman - tradiční japonská omáčka  Foto:

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních surovin, kterými...
Videa

reklama

reklama