Restované kalamáry s česnekem a chilli

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Restované kalamáry s česnekem a chilli Foto:
Restované kalamáry s česnekem a chilli
Foto: isifa.com

Všechny mořské plody mají velkou výhodu. Nejenže skvěle chutnají, ale hlavně je jejich příprava velmi rychlá a většinou i jednoduchá. Stejně jako u tohoto jídla... Pro změnu můžete stejným způsobem připravit třeba kuřecí nudličky.

Suroviny
červené chilli papričky 3 ks
neloupaný česnek 6 stroužků
olej na smažení
kalamáry (použijte chapadla nebo tělo, které nakrájejte na proužky) 800 g
rybí omáčka 45 ml
vinný ocet 30 ml
hnědý cukr 7,5 ml
mladý špenát 500 g
zralá rajčata nakrájená na osminky 2 ks
sůl 1 špetka
čerstvě namletý černý pepř 1 špetka
nasekané čerstvé koriandrové lístky 30 ml
Postup
1

Rozřízněte chilli papričky podélně na jedné straně tak, aby zůstaly v celku. Dlaní přitlačte plochou stranu nože na česnekové stroužky, aby se otevřely. Ve woku rozehřejte olej a asi 1minutu prudce opékejte chilli a česnek.

2

Přidejte kalamáry a při vysoké teplotě 1 nebo 2 minuty opékejte (kalamáry se zkroutí a zbělají). Přidejte rybí omáčku, ocet a cukr.

3

Vložte do woku špenát a rajčata a restujte, dokud špenát nezměkne. Ochuťte solí a pepřem, posypte lístky koriandru a podávejte s kyprou basmati rýží.

Videa

reklama

reklama