Řepové špagety s kysaným zelím a křenovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Řepové špagety s kysaným zelím a křenovou omáčkou Foto:
Řepové špagety s kysaným zelím a křenovou omáčkou
Foto: Secret of Raw

Raw znamená syrový, tedy tepelně neupravený pokrm. Můžete chroupat jablko nebo syrovou mrkev, ale existují i mnohem sofistikovanější jídla, která uspokojí i skutečného gurmána. Vyzkoušejte si doma oblíbené řepové špagety ze známé restaurace Secret of Raw.

Suroviny
středně velká červená řepa 8 ks (celkem asi 700 g)
Marináda:
jablečný ocet 4 lžíce
olivový olej 4 lžíce
miso pasta 4 lžíce
Křenová omáčka:
menší kořenová petržel 1 ks
kořen křenu 1/4 ks
sůl 1 lžička
Dokončení:
sezamová semínka 1 lžička
najemno nasekaná čerstvá petrželka
Postup
1

Řepu oloupejte na spiralizéru (někdy nazývaný jako vykrajovač na špagety) a udělejte z ní špagety.

2

Ve větší míse připravte marinádu. Do octa vmíchejte olej a poté miso pastu. Míchejte, až se vše dobře spojí. Do marinády dejte připravené špagety, dobře promíchejte a nechte marinovat.

3

Mezitím očistěte petržel a křen a obojí nakrájejte na kostičky. Vložte do mixéru, přidejte citronovou šťávu a umixujte (jemná struktura nevadí, přidá na rustikálnosti). Dochuťte solí.

4

Marinované špagety dobře promíchejte s kysaným zelím. Rozdělte na jednotlivé porce, přidejte křenovou omáčku a dozdobte sezamem a petrželkou.

FRESH hlásí účast na festivalu! JAKOŽE, COŽE?!

Jakože cože ?!Dokážete si představit, že křen, kysané zelí a řepa mohou být delikatesou a výživným obědem? Secret of Raw přesvědčí vaše pohárky na historicky prvním ročníku food festivalu Jakože,cože?!, kde vás čeká spousta neobvyklých chuťových kombinací.

Ve dnech 4.–5. října 2014 na vás čekají workshopy, například s mistrem molekulární kuchyně Petrem Koukolíčkem, nebo škola vaření Chef Parade, experimentální menu vyhlášených restaurací Saké, Dish, Secret of Raw, Oblaca, Snails daya jiné. Na festivalu budete moci také ochutnat novinku v oblasti sladkých dobrot, čokolády Milka LU a Milka TUC v netradičním kabátě a mnoho dalšího.Všechny kulinářské divy po celý víkend najdete na náměstíčku Piazza Domino na Andělu od 11.00–20.00.

Viděli jste někdy, jak vypadá a chutná štrúdl nebo drink v jiném skupenství? Ne? Tak to musíte dorazit.

Těšíme se na vás a neobvyklým chutím zdar!

VSTUP NA FESTIVAL JE ZDARMA

Více na FB food festivalu Jakože,cože?!

Videa

reklama

reklama