Řecký guláš

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Řecký guláš Foto:
Řecký guláš
Foto: archiv Gurmet

Tomuhle skvělému jídlu se v Řecku říká ‚kokkinisto‘. Název mu dala jeho červená omáčka. Příprava je velmi jednoduchá, ale výsledek je dokonalý.

Suroviny
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
olivový olej 4 lžíce
sladká paprika 1 lžička
zadní hovězí 400 g
rajčatový protlak 1 malá plechovka
sekaná rajčata 400 g
zelené fazolové lusky 300 g
citronová šťáva
sůl
Postup
1

Cibuli i česnek oloupejte a obojí nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej a nasypte do něj cibuli. Smažte asi 5 minut, poté přisypte česnek a po chvilce ještě papriku, vše promíchejte a vložte na kostky nakrájené maso. Osmažte ho ze všech stran.

2

K masu vmíchejte protlak i sekaná rajčata a zalijte hrnkem vody. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou na mírném ohni asi 1 hodinu. Dávejte pozor, aby se nevydusila všechna tekutina. Pokud se tak stane, maso znovu mírně podlijte.

3

Do kastrolu nasypte omyté fazolky zbavené stopek a ještě zalijte asi 100 ml vody. Duste dalších 15 minut.

4

Omáčku dochuťte trochou citronové šťávy a případně dosolte. Podávejte s bílým chlebem.

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama