Řecké pečené brambory

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Pečené brambory na bílém balzamikovém krému  Foto:
Pečené brambory na bílém balzamikovém krému
Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Řecké pečené brambory mohou sloužit jako lehké vegetariánské jídlo nebo jako výtečná příloha k masu. Vůně oregana, speciální chuť balzamikového krému s pomerančem a citronem a v neposlední řadě slaný sýr feta z nich učiní nezapomenutelnou lahůdku.

Suroviny
brambora 1 ks o váze 250 g
balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou bílý s pomerančem a citronem 3 lžíce
olivový olej 2 lžíce
voda 75 ml
nasekaná sušená rajčata 1 lžíce
zelená kapie, nakrájená nadrobno 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
sušené oregano
feta sýr 50 g
balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou tmavý
Postup
1

Bramboru nařežeme přes struhadlo na plátky o síle 3 mm. Plátky položíme na pekáč vyložený pečicím papírem tak, aby se překrývaly jen z malé části jako rybí šupiny.

2

Na brambory nakapeme olivový olej, osolíme je, opepříme a přidáme sušené oregano. Navrch nasypeme nakrájenou papriku a sušená rajčata. Poté štědře zakapeme bílým balzamikovým krémem s pomerančem a citronem a vložíme do rozpálené trouby na 200 stupňů asi na 20 minut, až budou plátky brambor zlatavé a křupavé.

3

Naservírujeme na talíř, navrch položíme cherry rajčátka, posypeme rozdrobeným sýrem feta a zakapeme tmavým balzamikovýk krémem Kalamáta Papadimitriou.

Při přípravě řeckých pečených brambor postupujte podle video receptu:

Pečené brambory na bílém balzamikovém krému  Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Pečené brambory na bílém balzamikovém krému , Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou


KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama