Řecké biftečky z mletého masa s cibulovými květy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Řecké biftečky z mletého masa s cibulovými květy  Foto:
Řecké biftečky z mletého masa s cibulovými květy
Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Inspirujte se řeckou kuchyní a připravte si výtečné biftečky z kvalitního hovězího masa ozdobené efektními cibulovými květy se skvělou chutí, které poslouží i jako netradiční příloha.

Suroviny
Biftečky:
mleté hovězí maso 800 g
sůl 1 lžička
čerstvě namletý pepř 1/2 lžičky
malá cibule 1 ks
balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou bílý 2 lžíce
česnek 2 stroužky
oregano 2 lžičky
hladkolistá petržel 1 lžíce
strouhanka 4 lžíce
Cibulové květy:
velká červená cibule 4 ks
balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou tmavý 4 lžíce
hořčice 1 lžíce
med 1 lžíce
voda 100 ml
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Přidejte vše ostatní na biftečky a řádně rukama promíchejte. Vytvořte 4 placky a ogrilujte je asi 4 minuty z každé strany.

2

Cibuli krájejte na osminy, přičemž řez zastavte 1 cm od spodku. Všechny ostatní ingredience promíchejte a vytvořte zálivku.

3

Cibule zalijte směsí, přendejte na pekáč, přikryjte alobalem a pečte 25 minut při 200 ˚C.

Při přípravě biftečků s cibulovými květy postupujte podle videoreceptu:

Řecké biftečky z mletého masa s cibulovými květy  Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Řecké biftečky z mletého masa s cibulovými květy. Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Videa

reklama

reklama