Řecká čočková polévka se špenátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Řecká čočková polévka se špenátem Foto:
Řecká čočková polévka se špenátem
Foto: isifa.com

Luštěniny obecně patří ke zdravým potravinám. Vyzkoušejte recept na lehkou polévku, která vás překvapí novými chutěmi. Skvělá kombinace vhodná pro teplejší dny.

Suroviny
hnědá čočka 200 g
česnek 1 stroužek
jarní cibulka 2 ks
mrkev 1 ks
řapíkatý celer 2 stonky
zeleninový vývar 1500 ml
sušený rozmarýn 2 lžičky
špenátové listy 500 g
rajčata 500 g
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
balsamikový ocet 3 lžíce
Postup
1

Čočku vsypte do mísy a zalijte studenou vodou. Namáčejte nejméně 2 hodiny. Poté čočku slijte, propláchněte a nechte okapat v cedníku.

2

Oloupejte česnek a najemno ho nasekejte, cibulky nakrájejte na kolečka. Očištěnou mrkev a celer nakrájejte na kostičky. Rozehřejte olivový olej v hrnci a zeleninu na něm osmahněte. Zalijte vývarem, přidejte čočku a všechno koření a polévku vařte na mírném ohni asi 30 minut.

3

Očištěné listy špenátu dejte vařit do vroucí vody v jiném hrnci asi na 2 minuty. Sceďte, propláchněte studenou vodou a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Potom špenát nahrubo nasekejte.

4

Rajčata spařte horkou vodou, oloupejte a nakrájejte nahrubo. Poté přidejte špenát i rajčata do polévky a nechte jen krátce prohřát. Před podáváním polévku dochuťte solí, pepřem a balsamikovým octem.

Videa

reklama

reklama