Rebarborovo-smrková zavařenina

Doba přípravy:
Počet porcí: 3 sklenice po 450 g
Rebarborovo-smrková zavařenina Foto:
Rebarborovo-smrková zavařenina
Foto: Johana Pošová

Neuvěřitelná kombinace s jemnou vůní lesa pochází z kuchyně paní Hany Hanušové ze Sněhova, s jednoduchým odměřováním na hrnky.

Suroviny
rebarbora, nakrájená 5 hrnků
světle zelené smrkové výhonky, nakrájené nadrobno
 1 hrnek
máta, nakrájená nadrobno 1/2 hrnku
přírodní krupicový cukr 3 hrnky
citronová šťáva 1/4 hrnku
Postup
1

Všechny přísady dejte do kastrolu a pomalu vařte. Odpěňovačkou sbírejte tvořící se pěnu a vařte tak dlouho, až zavařenina dosáhne požadované hustoty.

2

Ještě horkou ji plňte do vysterilizovaných sklenic, uzavřete a je obraťte dnem vzhůru, aby se víčka přichytila.

Rebarborovo-smrková zavařenina 2 Foto: Rebarborovo-smrková zavařenina; foto: Johana Pošová

Další skvělé recepty najdete v novém letním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Léto na zahradě s Prima FRESH  Foto:

Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH je v prodeji již 8. června a těšit se můžete na pořádnou porci prázdninové inspirace!
Videa

reklama

reklama