Rebarborovo-jahodová buchta

Doba přípravy:
Rebarborovo-jahodová buchta Foto:
Rebarborovo-jahodová buchta
Foto: Pěkně vypečený blog

Inspirujte se tímto snadným receptem, rebarborovo-jahodová buchta zmizí z vašeho stolu mrknutím oka! ;)

Na pečení použijte formu s odnímatelným dnem o průměru 20 cm.

Suroviny
špaldová mouka (typ 630) 250 g
mandlová mouka 50 g
vejce 1 ks
kypřicí prášek do pečiva (bez fosfátů) 1 zarovnaná lžíce
špetka soli
mléko 200 ml
agáve sirup 3 lžíce
vanilkové aroma 1 lžička
rostlinný olej 50 ml
rozpuštěné máslo (nesmí být horké) 50 g
rebarbora, očištěná, oloupaná a nakrájená na 2cm kostky 180 g
čerstvé jahody nakrájené na větší kostky 150 g
plátky mandlí plná hrst
cukr moučka na zaprášení
kousek másla na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Postup
1

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C, formu s odnímatelným dnem vymažte máslem a vysypte moukou.

2

Oba druhy mouky smíchejte s cukrem, kypřicím práškem a solí. Ve druhé míse prošlehejte vejce, přidejte k němu mléko, agáve sirup a aroma.

3

Tyto ingredience společně vyšlehejte dohladka a přidejte máslo s olejem.

4

Do této směsi vmíchejte sypkou směs a 2/3 jahod a rebarbory. Těsto rozprostřete do formy, poklaďte zbytkem jahod a rebarbory a dozdobte plátky mandliček.

5

Pečte 50 minut – po 35 minutách přikryjte alobalem, ať koláč nespálíte.

6

Čas pečení přizpůsobte zkušenostem s vlastní troubou. Jakmile je koláč upečený, lehce ho zaprašte cukrem.

Rebarborovo-jahodová buchta 2 Foto: Rebarborovo-jahodová buchta; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama