Raw pohankovo-ořechová kaše

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Raw pohankovo-ořechová kaše  Foto:
Raw pohankovo-ořechová kaše
Foto: Cherries On Top

Tahle kaše je naprostá energetická bomba, po které pěkných pár hodin nebudete mít hlad. Určitě použijte výrazné ořechy, protože oříšková chuť je v tomhle případě dominantní. Hodně důležité je nechat pohanku i ořechy nasáknout přes noc, v pohodě je pak rozmixujete a mají krémovější konzistenci.

Suroviny
loupaná nebo celá pohanka 120 g
ořechy (vlašské, pekanové) 100 g
kyselejší jablko (Granny Smith) 1 ks
pomerančový džus 100 ml
javorový sirup nebo med 1 lžíce
mletý kardamom 1/2 lžičky
Postup
1

Pohanku a ořechy zalijte studenou vodou a nechte přes noc namáčet při pokojové teplotě.

2

Druhý den ráno vodu slijte a pohanku s ořechy přesuňte do mixéru. Přidejte pokrájené jablko (i se slupkou), pomerančový džus, javorový sirup a půl lžičky kardamomu. Mixujte tak minutu až dvě, až dosáhnete jemné krémové konzistence.

3

Podávejte s čerstvým ovocem a nějakým tím sirupem nebo medem :)

Raw pohankovo-ořechová kaše  Foto:

Raw pohankovo-ořechová kaš, foto: Cherries on Top

cherries on topTřešinka na dortu...

Bára K. je autorkou relativně mladého blogu CherriesOnTop.blogspot.com. Vášeň pro pečení ji chytla už ve dvanácti letech, kdy se bez bázně vrhla na pečení vánočního cukroví, a o pár let později začala psát svůj první blog.

Nyní se jako osmnáctiletá věnuje pečení na zakázku, fotografování a hudbě, studuje klavír a flétnu na hudebním gymnáziu. Ve volném čase píše recenze jídel z pražských restaurací.

Videa

reklama

reklama