Raw cheesecake košíčky s jahodovou pěnou a ovocem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Raw cheesecake košíčky s jahodovou pěnou a ovocem Foto:
Raw cheesecake košíčky s jahodovou pěnou a ovocem
Foto: Kuchařinka.cz

Raw pochoutky jsou taková zdravější varianta mlsání. Raw food – syrová (někdy také živá) strava je způsob stravování, kde se jídlo tepelně neupravuje.

Potraviny se konzumují čerstvé (nebo ohřáté či usušené do 42–45 °C). Můžete využít i klíčení, mixování nebo odšťavňování. Raw strava je především vitariánská a může být velmi rozmanitá. Zahrnuje nejen výborné dezerty, ale také polévky, krekry nebo třeba saláty.

Suroviny
mandle 150 g
datle 100 g
kokosový olej 1 lžíce
kešu oříšky, namočené 100 g
javorový sirup nebo med
šťáva z 1/2 limetky
čerstvé jahody 200 g
Postup
1

Nejdřív si připravte krustu. Mandle, datle a trochu kokosového oleje rozmixujte dohromady. Můžete nechat hrubší strukturu. Bude to krusta pro krém.

2

Do formy na muffiny, kterou trošku vymažte, dejte zhruba lžíci směsi na krustu a hezky pomocí prstů vytvořte kopii košíku. Vnitřek musí zůstat dutý, tam později nalijeme krém.

3

Jakmile naplníte všechny košíčky, tak dejte formu do mrazáku nebo lednice a pusťe se do krému.

4

Kešu oříšky, zhruba 100 ml vody, javorový sirup, šťávu z limetky a kokosový olej rozmixujte úplně dohladka. Ideální je na to opravdu výkonný mixér nebo tyčový mixér, tím to jde také celkem dobře.

5

Vznikne hladký jemný sladký krém. Do každého krustou vytvořeného košíčku ho nalijte tolik, aby od okraje bylo jen pár milimetrů. Krém by vám neměl přetéct.

6

Úplně nakonec rozmixujte polovinu jahod, přeceďte je, abyste se zbavili zrníček, a nakonec je vyšlehejte do pěny (můžete použít i šlehačkovou láhev nebo je vůbec nešlehat). Na každý košíček nalijte tenkou vrstvu jahodové pěny.

7

Ozdobte jahodami, borůvkami a dejte do lednice ztuhnout.

8

Jakmile košíčky ztuhnou, objeďte každý nožem a opatrně vyndejte. Pokud se bojíte, že vám nepůjdou ven, můžete formu ještě vyložit košíčky. Můžete použít papírové nebo klidně silikonové.

Raw cheesecake košíčky s jahodovou pěnou a ovocem Foto:

Raw cheesecake košíčky s jahodovou pěnou a ovocem                                      Foto: Kuchařinka.cz

Kuchařinka IISeznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

Videa

reklama

reklama