Raw Caesar salát

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Raw Caesar salát Foto:
Raw Caesar salát
Foto: Tajemství syrové stravy

Salátová klasika italské kuchyně, kterou i v originální ne-raw verzi umí málokdo udělat. Přitom to není nic složitého. Vy si můžete pochutnat na jeho raw verzi.

Suroviny
římský salát
kešu ořechy 1 hrnek
piniové ořechy 1 lžíce
česnek 2 stroužky
ječmenné miso 1 lžíce
sůl 1 lžička
vločky nori 1 lžička
čerstvě namletý pepř 1/2 lžičky
agáve sirup 1 lžička
voda 1 hrnek
Zdobení:
dýňová semínka
Postup
1

Příprava salátu jako takového nemůže být jednodušší. Čerstvý římský salát natrhejte na větší kousky a dejte do mísy. Pravý Caesar salát musí být z římského salátu, který je jak velmi chutný, tak pevný a křupavý.

2

Dip na salát umixujete v mixéru. Všechny ingredience postupně vložte do mixéru a zalijte vodou. Česnek musíte oloupat a je dobré z něj odstranit střední část (srdce), aby byl lépe stravitelný a méně intenzivní. Rozmixujte vše na jemný krém bez hrudek.

3

Připravte si také dýňové semínko, které v robotu rozdrťte na prášek. Bude sloužit jako posyp salátu.

4

V míse smíchejte salát s dipem, aby byly všechny kousky dobře obaleny. Na jednu porci salátu potřebujete zhruba 4 lžíce dipu.

5

Salát dejte do hlubokého talíře a navrch ozdobte jedním nebo dvěma rozkrojenými cherry rajčátky. Celý salát poté posypte drceným dýňovým semínkem.

 

Tajemství syrové stravy Foto: Tajemství syrové stravy

90 nejlepších raw receptů z kuchyně Secret of raw

Unikátní koncept jídla, které neprochází tepelnou úpravou, zapustil v Čechách nečekaně hluboké kořeny. Úspěšné, chutné a mimořádně inovativní recepty z restaurace a cukrárny Secret of Raw se tedy její majitelé rozhodli zveřejnit v podobě kuchařky.

Najdete tu 90 ověřených a vylepšených předpisů na polévky, hlavní jídla (například skvělou Koprawku se zeleninovými knedlíky), svačinky, saláty a báječné dezerty, jež doprovázejí krásné fotky. K tomu jsou přidané tipy na ingredience, postupy a další vychytávky, aby se vám příprava jídla vždy vydařila. Výjimečná kuchařka pro všechny, kterým učarovala svěží chuť jídel, jež neprošla tepelnou úpravou, a zachovávají si tak řadu zdravotních benefitů, i pro ty, kdo by rádi zkusili alespoň občas něco nového.

Videa

reklama

reklama