Raw brownies

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Raw brownies Foto:
Raw brownies
Foto: KitchenStory.cz

Raw znamená syrová nebo také živá strava. Suroviny, které se do jídla dávají, nesmí projít žádnou tepelnou úpravou nad 42°C. Ideální pro tento typ jídla je ovoce, zelenina, všechny druhy oříšků a semínek.

Suroviny
Těsto:
vlašské ořechy 1 hrnek
datle 1 hrnek
kakao 2 lžíce
kardamom 1/2 lžičky
skořice 1 lžička
sůl 1 špetka
Poleva:
kakao 1/2 hrnku
sirup z agáve 1/4 hrnku
kokosový olej 1/4 hrnku
skořice 1/2 lžičky
Postup
1

Potřebujete kvalitní mixér, ve kterém rozmixujete všechny ingredience na těsto. Začněte s vlašskými ořechy, stačí je rozsekat nahrubo. K nim přidejte všechny ostatní suché kořenicí ingredience a dobře promíchejte. Nakonec přijdou do mixéru datle. Nechte vše společně chvíli mixovat, aby vznikly malé kousíčky. Do vámi vybrané formy vložte nejdříve potravinářskou fólii a pak rozložte rovnoměrně těsto. To si dejte vychladnout do ledničky.

2

Na polevu vložte do mixéru všechny suroviny až na kokosový olej a nechte mixovat tak dlouho, dokud se vše pěkně nespojí do jednolité hmoty. Nakonec přidejte kokosový olej a zase nechte chvíli mixovat.

3

Zchladlé těsto vytáhněte z ledničky a polevu přes něj rovnoměrně přelijte. Vezměte si stěrku, bude se vám lépe roztírat. A protože je potřeba, aby vše opět zchladlo, dejte brownies zpět do ledničky. Stačí jim ke ztuhnutí 3–5 hodin. Pokud je necháte v lednici přes noc, je to ještě lepší.

4

Ve finále si pusťte fantazii na špacír a vykrojte si ze ztuhlého těsta tvary podle vlastních představ.

Raw brownies Foto:

Raw brownies Foto:

Raw brownies, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama