Ravioly plněné liškami s telecím ragú

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ravioly plněné liškami s telecím ragú Foto:
Ravioly plněné liškami s telecím ragú
Foto: archiv Grand Cru

Nechte se inspirovat receptem uznávaného šéfkuchaře Jana Punčocháře z restaurace Grand Cru a přesvědčte se, že i doma zvládnete připravit pokrm ve stylu vysoké gastronomie. Vynikající plněné ravioly s ragú z jemného telecího masa korunují čerstvé lišky.

Suroviny
Ravioly:
mouka semolina 225 g
žloutky 80 g
vejce 4 ks
Náplň:
lišky 200 g
šalotka 50 g
máslo 30 g
brambory 100 g
sůl a čerstvě mletý pepř
kmín
Ragú:
telecí kýta 600 g
olej 100 ml
máslo 100 g
bílé víno 100 ml
šalotka 80 g
pažitka 50 g
lišky 150 g
Postup
1

Ragú: Telecí maso nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji v pánvi. Přidejte najemno nasekanou šalotku. Vedle rozpalte druhou pánev a na másle zprudka orestujte lišky. Zalijte 1 dl bílého vína, osolte, opepřete a okmínujte a přidejte k masu. Do pánve přidejte smetanu, provařte a ke konci zasypte nasekanou pažitkou.

2

Náplň: Na másle orestujte lišky, najemno nastrouhejte brambory a přidejte k liškám. Na pánvi restujte do sucha. Z hub a brambor vzniknou větší kusy, které opět najemno nasekejte, přidejte šalvěj, promíchejte a nechte vychladnout.

3

Ravioly: Smíchejte obě mouky, žloutky a celá vejce a vytvořte rukou v míse těsto, které řádně prohněťte. Následně několikrát projeďte strojem na těsto, složte a nechte ve fresh fólii odpočívat v lednici 30 minut. Poté vyválejte těsto a vykrojte čtverečky na ravioly. Plňte houbovou náplní, potřete vodou a spojte v ravioly. V osolené vodě vařte tři minuty a nakonec potřete máslem.

4

Do talíře nandejte ragú, ravioly a posypte nasekanou pažitkou.

Recept připravil šéfkuchař Jan Punčochář z restaurace Grand Cru, www.grand-cru.cz.

Videa

reklama

reklama