Ratatouille se ztraceným vejcem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Ratatouille se ztraceným vejcem Foto:
Ratatouille se ztraceným vejcem
Foto: profimedia.cz

Moc dobré jako příloha třeba ke grilovanému kuřeti nebo jako hlavní jídlo s vejci naměkko a francouzským chlebem.

Suroviny
rajčata 5 ks
lilek 2 ks
mladé cukety, zelené i žluté 4–6 ks
červená paprika 2 ks
cibule 1 ks
česnek 2–3 stroužky
snítky tymiánu
bílé víno 50 ml
Postup
1

Zbavte spařená a oloupaná rajčata zrníček, potom nakrájejte zeleninu na kostky nebo kolečka – jen se snažte, aby velikost kousků byla víceméně stejná, ale podržte jednotlivé druhy zvlášť.

2

Cibuli osmažte na olivovém oleji dosklovata, potom ji vyndejte a dejte stranou. Postupně opékejte papriky, následované cuketami a lilky, až budou měkké (ale ne rozvařené).

3

Zeleninu dejte zpátky do hrnce spolu s rajčaty, česnekem a bylinkami a vařte pár minut, až se vše dobře promíchá. Přilijte víno a pomalu vařte 25 minut. Ochuťte solí a pepřem, úplně vypněte oheň a přikryjte, dokud nebudete podávat.

Ratatouille se ztraceným vejcem Foto:

Ratatouille se ztraceným vejcem, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama