Rajčatový salát s avokádem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rajčatový salát s avokádem  Foto:
Rajčatový salát s avokádem
Foto: Marek Dienstl

Grilovací sezona je v plném proudu a z rozpálených grilů servírujeme skvěle připravená masíčka všeho druhu. Zkuste si k nim připravit dokonalý salát z rajčat, avokáda a cizrny dotažený výborným dresinkem.

Při přípravě postupujte podle video receptu:

Suroviny
velká masitá rajčata 4 ks
zralé avokádo 1–2 ks
konzervovaná cizrna, propláchnutá a zcezená 120 g
hrst černých oliv bez pecky
červená cibule
čerstvý kerblík
hladkolistá petržel
bílý vinný ocet
Dresink:
dijonská hořčice 1,5 lžíce
med 1,5 lžíce
chardonnay ocet 2 lžíce
olivový olej 2 lžíce
suchý sekt 3 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Rajčata nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na talíř. Osolíme a opepříme.

2

Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, lžící vyjmeme dužinu ze slupky a nakrájíme na kostičky. V míse smícháme nakrájené avokádo, cizrnu, černé olivy nakrájené na kolečka a najemno nasekanou červenou cibulku. Přidáme nasekaný kerblík, listovou petržel a bazalku. Zakápneme olivovým olejem a bílým vinným octem. Promícháme a směs navrstvíme na rajčata.

3

V míse prošleháme hořčici se chardonnay octem, poté postupně vmícháme rostlinný a olivový olej, sůl, pepř, med a nakonec suchý sekt. Dresinkem polijeme salát.

Rajčatový salát s avokádem 2

Rajčatový salát s avokádem  Foto: Marek Dienstl

Rajčatový salát s avokádem. Foto: Marek Dienstl

 

 

Videa

reklama

reklama