Rajčatový konfit

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 sklenice (450 ml)
Rajčatový konfit  Foto:
Rajčatový konfit
Foto: S vášní pro jídlo

Rajčata v nejlepší sezoně si užijte čerstvá, ale jejich výtečnou chuť si můžete uschovat i na později. Vyzkoušejte báječný recept na rajčatový konfit. Je to něco mezi sušením a vařením, rajčata se totiž nechávají pomalu péct v oleji. Pak jsou vynikající na bruschetty, v toustech nebo do těstovin.

Suroviny
rajčata 1 kg
olej (ideálně olivový) 200 ml
česnek 3 stroužky
pár snítek tymiánu
sůl
Postup
1

Rajčata překrojte na polovinu a odstraňte z nich semínka s tekutinou.

2

Půlky rozložte rovnoměrně do velké pánve, přidejte hranou nože rozmáčknutý česnek, snítky tymiánu a vše zalijte olejem.

3

Pánev na mírném ohni zahřejte, až olej začne jemně bublat a takhle rajčata vařte cca 1,5 hodiny, dokud nezměknou a neopečnou se. Během procesu je několikrát opatrně obraťte a nakonec lehce osolte.

4

Ještě horká rajčata spolu s česnekem naskládejte do sklenice, zalijte trochou oleje a zavíčkujte. Tak vydrží v lednici asi měsíc, pokud je chcete na později, vyplatí se je sterilovat. Zbylý olej ovoněný bylinkami můžete využít do těstovin nebo na salát.

Rajčatový konfit  Foto:

Rajčatový konfit, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama