Rajčatový koláč s estragonem

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Rajčatový koláč s estragonem Foto:
Rajčatový koláč s estragonem
Foto: profimedia.cz

K přípravě tohoto koláče můžete použít i hotové vyválené listové těsto. Koláč je výtečný také ochucený tymiánem a spoustou bazalky místo estragonem.

Suroviny
olivový olej 3 lžíce
červená cibule 2 ks
česnek 2 stroužky
čerstvý estragon 6 snítek
parmazán 30 g
sýr typu brie 125 g
sůl
černý mletý pepř
vyzrálá rajčata 8 ks
cukr 1 špetka
Postup
1

Na lehce pomoučené ploše vyválejte těsto do čtverce velikého asi 30 cm. Položte ho do masivního pekáče a vytvarujte asi 1 cm vysoké okraje podél stěn. Okraje k pekáči přimáčkněte vidličkou. Dejte na 30 minut do lednice.

2

Mezitím rozehřejte na pánvi 2 lžíce oleje na nízkou teplotu. Přidejte cibuli nakrájenou na tenká kolečka, nadrcený česnek a lístky estragonu ze tří snítek. Na jemné teplotě restujte 15 minut, dokud cibule nezměkne. Nechte vychladnout.

3

Předehřejte troubu na 220 °C. Posypte těsto parmazánem, rozložte na něj orestovanou cibuli, navrch rozložte plátky sýra, přidejte lístky estragonu ze 2 stonků, dobře ochuťte solí a pepřem a navrch rozložte plátky rajčat tak, aby se trochu překrývaly. Posypte cukrem a pokapejte trochou oleje. Pečte na nižší příčce trouby 35 minut. Vyndejte koláč z trouby, můžete ho ještě pokapat olejem, chcete-li. Koláč, posypaný zbylými estragonovými lístky můžete jíst teplý nebo studený.

Rajčatový koláč s estragonem Foto:

Rajčatový koláč s estragonem, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama