Rajčatový džem

Doba přípravy:
Rajčatový džem Foto:
Rajčatový džem
Foto: Výpečky.com

Když už opravdu nevíte co s rajčaty, které vám dozrávají na zahrádce, tak zkuste tento neobvyklý recept. Možná je to pro odvážlivce, ale výsledek tvoří báječnou symbiózu s výraznými sýry a nebo se maže jen tak na chleba.

Suroviny
zralá domácí a oloupaná rajčata 1 kg
cukr 400 g
šťáva z 1 limetky
nastrouhaný zázvor 1 lžička
sůl 1 lžička
Postup
1

Nejprve si nařízněte slupku rajčat do křížku, pak rajčata ponořte do vařící vody asi na 3 minuty, poté z nich slupku oloupejte.

2

Oloupaná rajčata nakrájejte na kousky a dejte do hrnce se silným dnem, přidejte všechny ingredience a na mírném plameni směs vařte asi hodinu. Občas promíchejte a na konci džem nalijte na studený talířek a vyzkoušejte jeho konzistenci. Džem by měl být lepkavý a dostatečně hustý, ale s kousky. Pokud nebude, tak prodlužte dobu vaření.

3

Po správné hustotě horký rajčatový džem nalijte do vyvařených a suchých sklenic, poté sklenice zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru.

Rajčatový džem Foto: Výpečky.com

Rajčatový džem. Foto: Výpečky.com

Výpečky.com, Foto: Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

 

Videa

reklama

reklama