Rajčatovo-papriková polévka s limetkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rajčatovo-papriková polévka s limetkou  Foto:
Rajčatovo-papriková polévka s limetkou
Foto: archiv Kikkoman

Sytá krémová polévka z pečených rajčat a paprik je nejen velmi lahodná, ale díky cizrně i velmi výživná a zdravá.

Suroviny
rajčata nakrájená na čtvrtky 550 g
červená paprika zbavená jádřince a nakrájená 1 ks
červená cibule nahrubo nasekaná 1 ks
červená chilli paprička nahrubo nasekaná 1/2 ks
česnek nasekaný nahrubo 1 stroužek
sójová omáčka Kikkoman 2 lžíce
horký zeleninový vývar 1 litr
cizrna z plechovky 200 g
šťáva z 1 limetky
čerstvá řeřicha a krutony na ozdobu
Postup
1

Předehřejte troubu na 220 °C. Na mísu položte sítko. Lžičkou vykrojte z rajčat semínka a protlačte je sítkem, aby se šťáva vymačkala do mísy pod ním. Semínka, která zùstala v sítku vyhoďte, a šťávu si dejte prozatím stranou.

2

Do pekáče vložte na čtvrtky nakrájená rajčata s odstraněnými semínky, papriku, červenou cibuli, chilli papričku a česnek. Přidejte slunečnicový olej a promíchejte. Pečte 30 minut.

3

Na směs nalijte sójovou omáčku a polovinu horkého zeleninového vývaru a pečte dalších 20 minut. Pak přidejte vymačkanou rajčatovou šťávu, zbývající vývar a cizrnu a po částech rozmixujte dohladka. Nalijte do rendlíku a mírně zahřejte. Vmíchejte šťávu z limetky, pak rozdělte do misek a ozdobte řeřichou, krutony a cizrnou. Okamžitě podávejte.

Rajčatovo-papriková polévka s limetkou  Foto:

Rajčatovo-papriková polévka s limetkou, foto: archiv Kikkoman

Článek

Kikkoman - tradiční japonská omáčka  Foto:

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních surovin, kterými...
Videa

reklama

reklama