Rajčatovo-česneková polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Rajčatovo-česneková polévka Foto:
Rajčatovo-česneková polévka
Foto: isifa.com

Rajčata získají pečením mnohem bohatší chuť, všechny cukry v nich hezky zkaramelizují a výsledná polévka tak bude mnohem výraznější a chutnější.

Suroviny
česnek 1 palička
cibule 2 ks
cukr 15 g
nastrouhaný parmazán 45 g
cizrna 1 plechovka
zeleninový vývar 400 ml
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Sýrovo-slaninové sendviče:
nastrouhaný sýr 400 g
rozšlehané vejce 1 ks
hořčice 7,5 ml
mléko 30 ml
plátky slaniny
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C. Rajčata rozpulte a položte na pekáč, rozříznutou stranou nahoru. Rozpulte podélně paličku česneku a spolu se čtvrtkami cibule přidejte k rajčatům. Pokapejte olivovým olejem a balzamikem a posypte cukrem. Grilujte v troubě 20–30 minut, dokud vše nezměkne a konečky nezačnou měnit barvu.

2

Rajčata a cibuli dejte do mixéru a česnek vymáčkněte ze slupky, než ho přidáte k rajčatům a cibuli. Mixujte, až dosáhnete hladké kaše. Směs vyškrábněte do hrnce, vmíchejte rajčatový protlak, cizrnu a přilijte vývar. Rozmačkejte cizrnu s rajčaty šťouchadlem na brambory.

3

Vmíchejte parmazán. Ochuťte solí a pepřem a na mírném ohni pár minut povařte. Podávejte horké se sýrovo-slaninovými sendviči a ozdobené čerstvou bazalkou.

4

Sendviče: Všechny ingredience dobře promíchejte.

5

Rozetřete směs na plátky chleba, položené na pekáči. Navrch položte plátek křupavé slaniny.

6

Grilujte v předehřáté troubě, dokud tousty nebudou zlatohnědé.

Rajčatovo-česneková polévka Foto:

Rajčatovo-česneková polévka                                                                              Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama