Rajčatová polévka s bulgurem a fetou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rajčatová polévka s bulgurem a fetou  Foto:
Rajčatová polévka s bulgurem a fetou
Foto: kuchařka Jíme zdravě II.

Když nejsou k mání dozrálá rajčata s výraznou chutí, nebojte se sáhnout po kvalitních konzervovaných rajčatech. Můžete z nich připravit třeba tuhle sytou polévku zahuštěnou bulgurem a dochucenou ovčím sýrem.

Článek

Rajčatová polévka Caprese  Foto:

22 výtečných receptů na oblíbenou rajčatovou polévku

Ještě stále na zahrádkách dozrávají voňavá rajčata, ale pozim přitom klepe na dveře... Tak co proměnit voňavá rajčata v hrnec hřejivé polévky? Rajčatová polévka je...
Suroviny
přepuštěné máslo 1 lžíce
olivový olej 1 lžíce
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
mletý koriandr 1 lžička
mletá skořice 1/2 lžičky
zeleninový vývar 1 litr
syrový bulgur 100 g
konzervovaná krájená rajčata 400 g
sýr feta 200 g
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo společně s olivovým olejem. Přidejte najemno nasekanou cibulku a restujte při středním plameni 6 minut.

2

Přidejte utřený stroužek česneku, zamíchejte a přidejte koriandr se skořicí. Restujte další minutu, zalijte vývarem, přisypte bulgur a na kostky nakrájená rajčata.

3

Vše přiveďte k varu a vařte 15 minut do úplného změknutí bulguru. Polévku pak dochuťte solí a pepřem a podávejte s nahrubo nastrouhanou fetou a lístky bazalky.

PRIMA TIPY: Tato polévka je hutná a zasytí, můžete se tedy obejít bez druhého chodu. Bulgur je nalámaná celozrnná pšenice, která se prodává již předvařená jako například kuskus. K jeho přípravě tak stačí horká voda a koření.

Rajčatová polévka s bulgurem a fetou  Foto: Rajčatová polévka s bulgurem a fetou; foto: kuchařka Jíme zdravě II.

Jíme zdravě s Fitrecepty II.

Jíme zdravě II. Foto:

Je to jen pár měsíců, co trojice studentů Petr Novák, Barbora Kravková a Barbora Hlubučková uvedli na trh svoji kuchařku zdravých receptů, a již tu máme druhý díl. Stejně jednoduché, lákavé a přitom vymazlenější. Taková je kuchařka Jíme zdravě s Fitrecepty II. Na pultech knihkupectví se objeví 10. listopadu za cenu 399 korun. A co nového v ní najdete?

Členění kategorií je hodně podobné. Najdete tu opět Snídaně a svačiny, Polévky, Obědy a večeře, Pomazánky a nově Zdravé mlsání, Nápoje a saláty – a taky Vánoční laskominy. Autoři vyslyšeli přání fanoušků a přidali víc slaných snídaní a dobrot a také víc receptů s masem. Celkem jde o 123 lahodných receptů.

“I tentokrát jsme recepty vymýšleli tak, aby byly zdravé a jednoduché na přípravu. Těšte se na větší rozmanitost ingrediencí a postupů. I když jsme byli trošku odvážnější, pořád jsme dbali na to, aby byly suroviny dobře dostupné a postupy zvládl každý. Všechna jídla, která uvidíte na obrázcích, jsme přitom připravovali a fotili v normální kuchyni s běžným vybavením. A když jsme to zvládli my, zvládnete to taky!” připomíná za všechny tři autory hlavní devízu studentské kuchařky Petr Novák.

Videa

reklama

reklama