Rajčatová polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rajčatová polévka Foto:
Rajčatová polévka
Foto: profimedia.cz

Pokud byste neměli dostatečně zralá rajčata, přidejte trochu těch sušených - dodají polévce na chuti. Servírovat ji můžete studenou i horkou!

Suroviny
velká a velmi zralá rajčata 1 kg
mrkev 1 ks
střední cibule, oloupaná 1 ks
řapíkatý celer s natí 3 ks
česnek, oloupaný a pokrájený 1 stroužek
olivový olej 1 lžíce
černý pepř a sůl
Postup
1

Zeleninu nakrájejte nahrubo. Vložte ji všechnu do velkého hrnce a přidejte česnek, olivový olej a bobkový list.

2

Dochuťte solí a pepřem. Zakryjte pokličkou a duste asi 1 hodinu, dokud není zelenina velmi měkká. Během té doby zeleninovou směs několikrát promíchejte, aby se nepřilepila ke dnu hrnce. Nepřidávejte ale žádné tekutiny, rajčata obsahují dostatek šťávy.

3

Jakmile je všechna zelenina dostatečně měkká a provařená, vypněte sporák. Zbavte se bobkových listů a směs přendejte do mixéru. Rozmixujte, dochuťte podle potřeby a pokud chcete, přidejte creme fraiche (pokud podáváte polévku horkou) nebo pesto (zastudena).

Videa

reklama

reklama