Rajčatová focaccia

Doba přípravy:
Počet porcí: 8-12
Rajčatová focaccia Foto:
Rajčatová focaccia
Foto: profimedia.cz

Vypadá jako bublanina, ale je to výtečný chléb se dvěma druhy rajčat. Ta sušená mu dají výbornou chuť a ta čerstvá šťavnatost. Podávejte jako přílohu k masu nebo jako samostatnou svačinku.

Suroviny
droždí 25 g
vlažná voda 300 ml
sušená rajčata v olivovém oleji 60 g
několik větviček čerstvého oregana
olivový olej 2 lžíce
malá cherry rajčata 350 g
hrubá mořská sůl 0,5 - 1 lžíce
Postup
1

V míse smíchejte vlažnou vodu, 2 lžíce oleje ze sušených rajčat a droždí. Postupně přisypávejte mouku, míchejte, až vznikne hladké těsto.

2

Těsto na hodně pomoučeném povrchu hněťte a natahujte. Potom vpracujte do těsta sušená rajčata (těsto začne být lepkavé a roztřepené, ale přesto nepřidávejte mouku) a vytvarujte ho do tvaru koule. Dejte je do naolejované mísy a překryjte fólií nebo utěrkou. Nechte těsto na teplém místě asi 30-40 minut vykynout, dokud objem nebude asi dvojnásobný.

3

Těsto proklepejte a vmíchejte do něj 1 lžíci lístků oregana. Dejte těsto do pečicí formy vymazané olejem (30x23 cm). Do těsta vtlačte kolem dokola důlky vašimi prsty. Malá oválná rajčátka rozřízněte na poloviny a vtlačte je do důlků v těstě. Volně přikryjte těsto naolejovanou fólií a nechte je 15-30 minut na teplém místě, zatímco se rozehřívá trouba.

4

Rozehřejte troubu na 230°C. Sundejte s těsta fólii. Focacciu pokapejte olejem a pečte ji asi 30 minut, dokud nebude hnědá a propečená. Posypte ji hrubou solí. Před podáváním ji nechte vychladnout na mřížce.

Rajčatová focaccia Foto:

Rajčatová focaccia, foto: Profimedia.cz

Další porci skvělých receptů nejen na dobroty z rajčat najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH: 

 

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama