Rajčata plněná masem

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Rajčata plněná masem Foto:
Rajčata plněná masem
Foto: Knorr

Plněná rajčata jsou skvělá nastudeno jako předkrm, ale můžete je připravit i pečená a plněná masovou směsí. V tom případě z nich podle našeho receptu vykouzlíte výtečnou lehkou večeři.

Suroviny
mleté hovězí maso 200 g
mleté telecí maso 200 g
Knorr Bohatý bujón Kuřecí 1 kalíšek
cibule 1 ks
čerstvá pažitka, nasekaná 1 malý svazek
rýže 5 lžic
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Odřízněte vršky rajčat a odstraňte dužinu. Semelte hovězí a telecí maso. Uvařte rýži.

2

Na pánvi usmažte cibuli dohněda, přidejte maso. Smažte několik minut, poté přidejte sklenici vody a Knorr Bohatý bujón Kuřecí. Dochuťte pepřem a duste cca 15 minut do chvíle, kdy maso bude měkké. Přidejte uvařenou sypkou rýži a zamíchejte.

3

Nadívejte rajčata a zakryjte je odříznutými vršky.

4

Následně přendejte rajčata do žáruvzdorné nádoby a pečte po dobu 15 minut v troubě rozehřáté na teplotu 180 stupňů.

5

Servírujte polité rozehřátým máslem se zakysanou smetanou a posypané pažitkou.

Komerční sdělení

Videa

reklama

reklama