Rajčata à la Hasselback

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rajčata à la Hasselback Foto:
Rajčata à la Hasselback
Foto: Marek Kučera

Brambory Hasselback jsou známou položkou (poprvé byly podávány ve stejnojmenné stockholmské restauraci), ale připravit takhle rajčata je novinka. A tu musíte vyzkoušet!

Milovníci rajčat najdou velkou porci inspirace v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...
Suroviny
kváskový chleba nakrájený na čtverce 3–4 krajíce
soudkovitá rajčata 12 ks
mozzarella natrhaná na malé kousky 2–3 koule
bobkový list, po délce přepůlený 6 ks
bazalkové pesto 1 malá sklenička
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 °C. Chleba potřete olivovým olejem a pokryjte jím dno zapékací formy. Formu vložte do trouby a nechte chleba péct (ne déle než 20 minut), zatímco připravujete rajčata.

2

Každé rajče nakrojte v pravidelných intervalech, ale nedokrojte je, takže zůstane pohromadě. Do každého zářezu vložte plátek mozzarelly. Do středního zářezu vložte půlku bobkového listu.

3

Rajčata postavte na chleba do formy a do zářezů naneste ještě trochu pesta. Zakapejte olivovým olejem, dobře osolte a opepřete. Pečte ještě 20 minut, až budou rajčata vláčná a propečená. Podávejte s chlebem, který krásně nasákne vypečenou šťávou.

Recept

Hasselback brambory s konfitovaným česnekem Foto:

Hasselback brambory s konfitovaným česnekem

Tyto brambory jsou neskutečná lahoda a přitom na jejich přípravu skoro nic nepotřebujete. Božskou chuť jim totiž dodá česnek v kombinaci s tymiánem!

Recept

Plněné brambory Hasselback Foto:

Plněné brambory Hasselback

Tyto brambory jsou skvělé jako příloha, ale bez problémů ve vašem menu zastoupí i hlavní jídlo! Navíc si je můžete doplnit všemožnými druhy zeleniny!

Recept

Citronové brambory hasselback Foto:

Citronové brambory hasselback

Jedná se o skvělý recept hned ze dvou důvodů: za prvé – skvěle chutnají, protože brambory do sebe nasáknou chuť a vůni česneku, citronu a tymiánu; za druhé – vypadají...

Videa

reklama

reklama