Radegastův kapr

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Radegastův kapr Foto:
Radegastův kapr
Foto: Sladkovodní kuchařka

Nastal čas výlovu rybníků, a právě teď je tedy nejlepší doba na recepty z čerstvého českého kapra. Je škodá dát si ho jen jednou za rok na Vánoce :) Vyzkoušejte výbornou kombinaci se slaninou a pivem!

Suroviny
filety z kapra 800 g
citronová šťáva
cibule 1 ks
pepř 6 kuliček
nové koření 6 kuliček
pivo Radegast 500 ml
sůl
Postup
1

Filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou a dáme odležet do chladu. Odleželé nakrájíme na porce a každou porci obalíme plátkem slaniny. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu na něm z obou stran osmažíme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem.

2

Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes jemné síto a dáme zpět na zdroj tepla. Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, dochutíme a povaříme do zhoustnutí. Porce ryby vložíme zpět, prohřejeme a podáváme.

Radegastův kapr Foto: Sladkovodní kuchařka

Radegastův kapr. Foto: Sladkovodní kuchařka

 

Sladkovodní kuchařkaSladkovodní kuchařka

Sladkovodní ryby si svou kuchařku zasloužily nejenom obsahem zdraví prospěšných látek, ale i skvělou chutí, a navíc i snadnou dostupností. Vždyť Česká republika je zemí rybníků, řek a rybářů. Přesto je spotřeba ryb dlouhodobě poměrně nízká, i proto, že si mnoho lidí s jejich úpravou neví rady. Jenže kde najít inspiraci, jak rybí maso chutně a snadno připravit?

Autor Milan Palička se rozhodl široké veřejnosti zpřístupnit své osvědčené rodinné recepty i speciality svých přátel. Sladkovodní kuchařka, výpravná česká kuchařka pro vaření ze sladkovodních ryb, je věnována  všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě, ale přitom vařit rychle a nenáročně.

Kniha obsahuje více než 250 receptů, doplněných celostránkovými fotografiemi hotových jídel.

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.

Videa

reklama

reklama