Quinoa se zeleninou a omáčkou z pečených paprik

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Quinoa se zeleninou a omáčkou z pečených paprik Foto:
Quinoa se zeleninou a omáčkou z pečených paprik
Foto: Vlado Kníž

Šéf se tentokrát pustil do přípravy bezmasého menu. A připravil i pokrm z méně známé suroviny – quinoy, která chutná trochu jako oříšky a je přirozeně bezlepková. S pečenou zeleninou jí to navíc náramně sedne.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
quinoa
světlý lilek 2 ks
mrkev 1 ks
rajčata 2 ks
zeleninový vývar
petrželka
sůl
Na omáčku:
červená paprika 4 ks
červená cibule 1/2 ks
česnek 1 stroužek
rozmarýn 1 snítka
sůl
Postup
1

Quinou uvařte v zeleninovém vývaru podle návodu na obale. Lilky rozpulte, dužinu jemně nařežte nožem křížem krážem, osolte a opepřte. Nechte chvíli vypotit.

2

Teď si připravte omáčku z paprik: papriky pokapejte olivovým olejem a předem upečte v troubě rozpálené na 200 stupňů, dokud slupka nezčerná. Pak je zabalte do alobalu, aby se spařily, slupku odstraňte a očištěnou dužinu nechte zchladit. V pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte na něm cibuli a pak přidejte nakrájený česnek. Na závěr vmíchejte pečené papriky a rozmarýn, opepřte, osolte a nechte chvíli povařit.

3

Směs přendejte do misky a rozmixujte. Dosolte a dopepřte.

4

Na rozehřátém olivovém oleji orestujte lilek z obou stran a přidejte nakrájená rajčata, která jste předem spařili a zbavili slupky. Pak přisypte bazalku.

5

Uvařenou quinou osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a vmíchejte nakrájenou petrželku, mrkev a zbytek spařených rajčat.

6

Nandejte na talíř, pak přidejte orestované lilky s rajčátky, omáčku z paprik a ozdobte lístky čerstvé bazalky.

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama