Quinoa s halloumi sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2-3
Quinoa s halloumi sýrem Foto:
Quinoa s halloumi sýrem
Foto: isifa.com

Řecký sýr halloumi je skvělý na grilování, protože se nerozteče a zachová si svůj tvar. Servírujte ho se zdravým osvěžujícím salátem z quinoy.

Suroviny
quinoa, propláchnutá 100 g
menší červená cibule, nakrájená na kolečka 1 ks
římský kmín 1 lžička
olivový olej 2 lžíce
malá oválná rajčata 8 ks
červený vinný ocet 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvé mátové lístky 1 hrst
pita chléb
Postup
1

Do hrnce dejte quinou s 300 ml studené vody. Přiveďte do varu a potom nechte asi 20 minut pobublávat, dokud se voda úplně neabsorbuje.

2

Mezitím rozpalte gril a dejte pod něj na plechu cibulové kroužky. Posypte je semínky kmínu a polijte 1 lžící oleje. Grilujte 5 minut, promíchejte, přidejte rajčata a dál grilujte, dokud rajčata nebudou měkká.

3

Sýr nakrájejte na 6 tenkých plátků. Opékejte je na grilovací pánvi nebo pod grilem asi 1 minutu z každé strany.

4

Osušte quinou, vmíchejte ji do pečených rajčat a cibule spolu se šťávou z pečicího plechu, další lžící oleje, octem a solí a pepřem. Směs dejte do mísy, natrhané listy máty na ni nasypte a opatrně je vmíchejte. Sýr naaranžujte navrch a podávejte s pita chlebem a jogurtem.

5

PRIMA TIP: Když čekáte, až se voda do quinoy absorbuje, dávejte pozor, aby se na konci vaření na dně nepřichytila.

Quinoa s halloumi sýrem Foto: isifa.com

Quinoa s halloumi sýrem. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama