Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarellovým dipem

Doba přípravy:
Počet porcí: 10–12
Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarelovým dipem Foto:
Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarelovým dipem
Foto: Sweet pixel blog

Quinoa je obilovina, která obsahuje základní aminokyseliny, je málo kalorická a neobsahuje lepek. Je tudíž vhodná pro vegetariány, sportovce i dietáře. A navíc je překvapivě chutná..., zvlášť v následující verzi :)

Suroviny
anglická slanina, nakrájená na kostičky 80 g
bílé fazole z plechovky, scezené a okapané 400 g
brokolice 250 g
quinoa 450 g
vejce 1 ks
čerstvé bazalkové lístky 1 hrst
sůl
olej na smažení
Rajčatovo-mozzarellový dip:
krájená rajčata 400 g
česnek, rozdrcený 1 stroužek
sůl
Postup
1

Růžičky brokolice uvařte ve vodě doměkka. Quinou uvařte podle návodu. Slaninu opečte na pánvi.

2

V míse smíchejte uvařenou quinou s brokolicí, slaninou, fazolemi a vejcem. Přidejte natrhanou mozzarellu, lístky bazalky a koření. Směs pečlivě rukou promíchejte, dokud nevznikne kompaktní hmota.

3

Na rozehřáté pánvi postupně opékejte placičky, z každé strany zhruba 2 minuty, dokud lehce nezhnědnou.

4

Podávejte s rajčatovo-mozzarellovým dipem (více níže).

5

Rajčatovo-mozzarellový dip: V pánvi smíchejte rajčata, česnek, pepř a sůl a nechte několik minut povařit. Přidejte lístky bazalky a natrhanou mozzarellu a vařte, dokud se mozzarella nezačne rozpouštět.

Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarelovým dipem Foto: Sweet pixel blog

Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarellovým dipem. Foto: Sweet pixel blog

Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarelovým dipem Foto: Sweet pixel blog

Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarellovým dipem. Foto: Sweet pixel blog

 

 

Sweet pixel blogNejen sladké pokušení...

Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní  jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.

Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská

 

Videa

reklama

reklama