Quinoa – cuketové placičky

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Quinoa – cuketové placičky Foto:
Quinoa – cuketové placičky
Foto: Výpečky.com

Quinoa je jihoamerická bezlepková obilnina, která má tolik skvělých vlastností, že by byla velká škoda ji nepustit do kuchyně. Výborné placičky se hodí jako příloha nebo jako mňamka, která potěší děti i dospělé.

Suroviny
quinoa 1/2 šálku
voda 1 šálek
menší cuketa 1 ks
malá cibule nakrájená na kostičky 1 ks
hladká mouka 1/4 šálku
velké vejce 1 ks
sůl a pepř na dochucení
olivový olej na smažení
Postup
1

Nejprve si uvařite quinou podle návodu na obalu a nechte vychladnout.

2

Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli a také ji nechte vychladnout.

3

Do větší mísy si na hrubém struhadle nastrouhejte cuketu. Postupně přidávejte všechny ostatní ingredience (mouky bude možná potřeba víc, aby těsto hezky drželo pohromadě, musíte zkoušet) a celou směs řádně promíchejte.

4

Na pánvi si rozehřejte olivový olej, na kterém postupně osmažte všechny placičky.

Další recepty z quinoy najdete v našem speciálu:

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine po výpečky.

 

Videa

reklama

reklama