Quiche s uzeným lososem a koprem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Quiche s uzeným lososem a koprem Foto:
Quiche s uzeným lososem a koprem
Foto: profimedia.cz

V téhle vydatné krémové pochoutce skvěle doplňuje nasládlá anýzová chuť kopru uzeného lososa.

Suroviny
křehké těsto 225 g
hladká mouka na pomoučení
olivový olej 1 lžíce
cibule 1 ks
vejce 2 ks
plnotučný měkký tvaroh nebo čerstvý sýr 200 g
měkký čerstvý kozí sýr 25 g
smetana 300 ml
čerstvý kopr 1 lžíce
čerstvě namletý pepř
uzený losos 125 g
Postup
1

Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte těsto a vložte ho do dortové formy 23 cm v průměru a 4 cm vysoké s vyndavacím dnem vyložené pečicím papírem. Přikryjte a dejte na 30 minut chladit do ledničky. Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Základnu z těsta propíchejte vidličkou, potom ji přikryjte velkým archem pečicího papíru a naplňte suchými fazolemi. Pečte 10–15 minut, potom opatrně vyndejte fazole a vrchní pečicí papír. Vraťte formu do trouby a pečte dalších asi 5 minut, dokud těsto nebude tuhé na dotek a nezačne být lehce zlatavé. Vyndejte formu z trouby dejte ji stranou, zatímco budete připravovat náplň.

3

Rozehřejte olej a opékejte cibuli asi 5 minut, dokud nebude měkká. Teplotu v troubě snižte na 170 °C. Vejce vyšlehejte spolu s tvarohem a kozím sýrem do hladké hmoty a potom všlehejte smetanu, kopr a pepř. Na těsto ve formě rozložte kousky lososa a orestovanou cibuli a přelijte vše vaječnou směsí.

4

Quiche pečte 45–55 minut, dokud náplň nezačne trochu tuhnout. Ozdobte kousky uzeného lososa a snítkami kopru.

Quiche s uzeným lososem a koprem Foto:

Quiche s uzeným lososem a koprem, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama