Quiche s uzeným lososem a kapustou

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 koláč
Quiche s uzeným lososem a kapustou  Foto:
Quiche s uzeným lososem a kapustou
Foto: Quiche a koláče

Když kupujete uzeného lososa, přesvědčte se, že je v biokvalitě. Jen tak si můžete být jisti, že chov tohoto lososa byl v pořádku.

Suroviny
Těsto:
máslo 100 g
netučný tvaroh 100 g
vejce 1 ks
špetka soli
Náplň a poleva:
kapusta 700 g
olej 1 lžíce
bílé víno 4 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř
sušená rajčata 70 g
uzený losos 150 g
smetana 100 ml
vejce 3 ks
Navíc:
mouka na pracovní plochu
Postup
1

Na těsto nasekejte máslo a bez otálení prohněťte s ostatními přísadami. Z těsta vytvarujte kouli, zabalte do fólie a dejte na 1 hodinu do chladna. Formu vytřete máslem.

2

Troubu rozehřejte na 200 °C. Na pracovní ploše poprášené moukou rozválejte těsto a vyložte jím formu. Těsto vícekrát propíchejte vidličkou a předpékejte na středním stupni asi 10 minut. Po vyjmutí nechte vychladnout.

3

Na náplň očistěte kapustu, opláchněte a odstřeďte dosucha. Nakrájejte ji na kousky (potřebujete asi 500 g). V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm kapustu. Podlijte bílým vínem, osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem. Duste do poloměkka, pak stáhněte z plotýnky.

4

Nasekejte sušená rajčata, uzeného lososa rozdělte na kousky velikosti sousta. Ve smetaně a crème fraîche rozšlehejte vejce, dochuťte solí a pepřem. Směs spojte s kapustou a nasekanými rajčaty. Omyjte cherry rajčátka, odstraňte stopku, rozpulte je a odstraňte vnitřek.

5

Náplň rozprostřete na korpus, navrch upravte rajčátka a quiche pečte na prostředním stupni asi 40 minut.

6

Prima tip: Výbornou chuť mají piniové oříšky pečené spolu s quiche. Před pečením posypte koláč 60 gramy oříšků.

Quiche s uzeným lososem a kapustou  Foto: Quiche s uzeným lososem a kapustou; foto: Quiche a koláče

Quiche a koláče Foto:

QUICHE A KOLÁČE

Svět sladkých i slaných koláčů z křupavého těsta ve francouzském stylu, přetékajících šťavnatými náplněmi, představuje skutečný gastronomický ráj. V této knížce najdete zaručené recepty od klasických po inovativní.

Elegantní quiche a spol. patří do výbavy každého zkušeného gastronoma, ale dají se snadno a lehce zvládnout, jak dokazuje tato sympatická knížka, která by neměla ve vaší knihovničce chybět.

Vydalo nakladatelství Ikar

Videa

reklama

reklama