Quiche s paprikami a olivami s křupavým kabátkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 koláč
Quiche s paprikami a olivami s křupavým kabátkem  Foto:
Quiche s paprikami a olivami s křupavým kabátkem
Foto: Quiche a koláče

Ajvar je pikantní papriková pasta, která dodá polevě příjemnou ostrost. Podle chuti lze také ajvar vmíchat do smetany. Tento koláč jde báječně obměňovat, skvělý je i s cuketou, lilkem nebo rajčaty, kterými můžete částečně nahradit papriky.

Další recepty na slané koláče najdete zde:

Článek

Tymiánový quiche s cibulí na víně a medu Foto:

23 báječných receptů na quiche a slané koláče

Původem francouzské slané koláče jsou oblíbené nejen ve své domovině. Ideální jídlo na večírek, dětské párty nebo na piknik má mnoho variant, s kterými se dá úspěšně...
Suroviny
mražené listové těsto 4 pláty
papriková pasta 1 lžíce
červené špičaté papriky 6 ks
žluté špičaté papriky 4 ks
černé olivy bez pecky 70 g
kapary 2 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř
smetana 200 ml
ajvar 3 lžíce
česnek 3 stroužky
vejce 4 ks
Navíc:
mouka na poprášení pracovní plochy
směs semínek na posypání (např. dýňová, slunečnicová, piniová, sezamová) 4 lžíce
1 žloutek a 1 lžíce smetany na potření
Postup
1

Troubu rozehřejte na 200 °C. Nechte rozmrznout těsto. Formu vytřete máslem. Tři pláty listového těsta lehce rozválejte na pracovní ploše posypané moukou a přeneste do formy. Potřete paprikovou pastou. Také čtvrtý plát lehce rozválejte a nakrájejte na proužky šíře asi 1 cm. Až do dalšího použití je odložte do chladna.

2

Oba druhy papriky očistěte, opláchněte z vnější i vnitřní strany, osušte a nakrájejte na kostičky. Dejte je do mísy. Olivy nasekejte nahrubo a spolu s kapary přidejte k paprikám. Mozzarellu nakrájejte na kostičky, tymián opláchněte, osušte a otrhejte lístky. Obojí také smíchejte s paprikami. Směs rozdělte na korpus, osolte a opepřete.

3

Na polevu rozšlehejte ajvar se smetanou. Oloupejte česnek, prolisujte a přidejte do smetany. Zašlehejte také vejce a dochuťte solí a pepřem. Polevou přelijte náplň. Povrch posypte semeny a z připravených proužků těsta vytvořte mřížku. Ve smetaně rozšlehejte žloutek a proužky potřete. Pečte na spodním stupni přibližně 40 minut. Jestliže začne mřížka nebo semena příliš tmavnout, zakryjte koláč alobalem.

Quiche s paprikami a olivami s křupavým kabátkem  Foto: Quiche s paprikami a olivami s křupavým kabátkem; foto: Quiche a koláče

Quiche a koláče Foto:

QUICHE A KOLÁČE

Svět sladkých i slaných koláčů z křupavého těsta ve francouzském stylu, přetékajících šťavnatými náplněmi, představuje skutečný gastronomický ráj. V této knížce najdete zaručené recepty od klasických po inovativní.

Elegantní quiche a spol. patří do výbavy každého zkušeného gastronoma, ale dají se snadno a lehce zvládnout, jak dokazuje tato sympatická knížka, která by neměla ve vaší knihovničce chybět.

Vydalo nakladatelství Ikar

Videa

reklama

reklama