Quiche s medvědím česnekem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Quiche s medvědím česnekem Foto:
Quiche s medvědím česnekem
Foto: archiv Gurmet

Schovejte do koláče své jarní trumfy, svěží barvu i neodolatelnou chuť. A pozor! Sezona medvědího česneku právě začala a trvá jen zhruba měsíc, tak ho nepropásněte.

Suroviny
máslo 80 g
sůl
Náplň:
vejce 3 ks
smetana 200 ml
sýr typu camembert 100 g
listy medvědího česneku 1 velká hrst
sladká paprika 1/2 lžičky
sůl
Postup
1

Promněte mouku se solí a máslem a vytvořte drobenku. Pak do ní přidejte 50 ml studené vody a vypracujte těsto na quiche. Těsto zabalte do fólie a nechte v lednici odležet alespoň hodinu. Troubu rozehřejte na teplotu 180 °C.

2

NÁPLŇ: Mezitím v misce rozšlehejte vejce se smetanou. Sýr nakrájejte na kousky, posekejte nadrobno listy medvědího česneku a vše vmíchejte do smetany s vejci. Přidejte sůl, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek (nebo květ) a sladkou papriku.

3

Vymažte dortovou formu tukem nebo ji vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte na plát silný půl centimetru a vyložte jím formu i její stěny tak, aby alespoň o 2 cm přesahoval její dno.

4

Vylijte náplň do formy, přesahující okraje těsta buď ořízněte, nebo zahněte a koláč vložte do trouby. Pečte půl hodiny, nebo až těsto dostane zlatou barvu. Podávejte se zeleným salátem, například z mladých pampeliškových listů, lodyh bršlice nebo mladého šťovíku.

5

Prima tip: Pro výraznější chuť vyměňte kravský camembert za kozí sýr.

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

 

Quiche je skvělá věc! Vyzkoušejte id alší varianty:

Recept

Květákový quiche  Foto: Michal Šajmir

Květákový quiche

S květákem se dá náramně kouzlit. Zkuste ho použít jako náplň do slaného koláče, odmění se vám výbornou chutí, která skvěle pasuje k podzimu. Výborné teplé i zastudena.

Recept

Quiche s cibulí a sýrem gruyére Foto: Naše francouzská kuchyně

Quiche s cibulí a sýrem gruyére

Quiche je otevřený koláčový korpus plněný různou náplní. Existuje mnoho klasických receptů, ale nic vám nebrání využít vlastní fantazii. Jedinou podmínkou je, že do náplně ...

Recept

Zeleninový quiche Foto: isifa.com

Zeleninový quiche

Slané koláče s lahodnou sýrovou náplní jsou velmi oblíbené a skvěle se hodí na zahradní party. Zvlášť když do nich přidáte zeleninu ze zahrádky :)

Videa

reklama

reklama