Quiche s kysaným zelím a kabanosem

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 koláč
Quiche s kysaným zelím a kabanosem  Foto:
Quiche s kysaným zelím a kabanosem
Foto: Quiche a koláče

Slané koláče můžete naplnit různou náplní podle sezony. Zkuste tentokrát báječnou a chuťově výraznou zimní variantu s kysaným zelím, uzeným kabanosem a sladkou navinulou hruškou.

Další recepty na slané koláče najdete zde:

Článek

Tymiánový quiche s cibulí na víně a medu Foto:

23 báječných receptů na quiche a slané koláče

Původem francouzské slané koláče jsou oblíbené nejen ve své domovině. Ideální jídlo na večírek, dětské párty nebo na piknik má mnoho variant, s kterými se dá úspěšně...
Suroviny
Těsto:
máslo 125 g
vejce 1 ks
ovocný ocet 1 lžíce
sůl 1/2 lžičky
Nápň a poleva:
brambory 200 g
cibule 1 ks
máslo 1 lžíce
kabanos 100 g
menší hruška 1 ks
čerstvá majoránka 1/2 svazku
sůl a čerstvě namletý pepř
mletá paprika
kmín 1 lžička
smetana 100 ml
vejce 3 ks
Navíc:
mouka na pracovní plochu
Postup
1

Nasekejte máslo, přidejte ostatní přísady a rychle uhněťte těsto. Vytvarujte ho do koule, zabalte do fólie a dejte na přibližně 1 hodinu do chladna.

2

Kyselé zelí dejte do síta a nechte okapat. Omyjte brambory, oloupejte a nastrouhejte. Také oloupejte a nasekejte 2 cibule. V pánvi zahřejte máslo a 5 minut na něm restujte cibuli, až zesklovatí. Pak přidejte brambory a kyselé zelí a prohřívejte dalších 10 minut.

3

Kabanos nakrájejte na kostičky. Oloupejte hrušku, rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádřinec a dužinu pokrájejte na kostičky. Majoránku opláchněte, osušte a otrhejte lístky. Spolu s kostičkami kabanosu a hrušky ji zamíchejte do zelí. Osolte, opepřete a přidejte také mletou papriku a nahrubo nasekaný kmín. Na polevu rozšlehejte vejce ve směsi crème fraîche a smetany, osolte a opepřete.

4

Troubu rozehřejte na 200 °C. Formu vytřete máslem. Těsto rozválejte na pracovní ploše posypané moukou a přeneste do formy. Plát musí být tak velký, aby se vytvořily nižší okraje. Dno vícekrát propíchejte vidličkou a předpečte na druhém stupni odspodu asi 10 minut. Formu vyjměte a nechte vychladnout. Teplotu trouby snížte na 180 °C.

5

Na korpus rozložte směs se zelím, přelijte polevou a pečte na prostředním stupni asi 35 minut.

PRIMA TIP: Když nemáte po ruce kabanos, můžete ho nahradit stejným množstvím prorostlé slaniny.

Quiche s kysaným zelím a kabanosem  Foto: Quiche s kysaným zelím a kabanosem; foto: Quiche a koláče

Quiche a koláče Foto:

QUICHE A KOLÁČE

Svět sladkých i slaných koláčů z křupavého těsta ve francouzském stylu přetékajících šťavnatými náplněmi představuje skutečný gastronomický ráj. V této knížce najdete zaručené recepty od klasických po inovativní.

Elegantní quiche a spol. patří do výbavy každého zkušeného gastronoma, ale dají se snadno a lehce zvládnout, jak dokazuje tato sympatická knížka, která by neměla ve vaší knihovničce chybět.

Vydalo nakladatelství Ikar

Uložit

Videa

reklama

reklama

\n