Pusinky s pečenými malinami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pusinky s pečenými malinami  Foto:
Pusinky s pečenými malinami
Foto: L. A. CREATIVE FOOD

Dezert známý jako Eton Mess vymysleli mlsní studenti z prestižní univerzity v Etonu. Původně vypadal elegantněji, ale pak prý s nazdobenou mísou někdo upadl – a od té doby se podává jen tak halabala – ovšem na jeho báječné chuti to nic nezmění.

Suroviny
maliny (mohou být i mražené) 320 g
lehce ušlehaná smetana 500 ml
hotové pusinky, lehce rozdrcené 100 g
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Maliny rozložte na plech, posypte je cukrem a pečte 15 až 17 minut, občas je promíchejte.

3

Nechte zcela vychladnout. Do sklenic vrstvěte rozdrcené pusinky, šlehačku a maliny, vmíchejte sirup z malin.

Videa

reklama

reklama