Pusinkové koláčky s malinami a růžovou vodou

Doba přípravy:
Počet porcí: 6-8
Pusinkový koláč s malinami a růžovou vodou Foto:
Pusinkový koláč s malinami a růžovou vodou
Foto: Sweet pixel blog

Košíčky plněné maliny s pusinkovou polevou se jistě stanou jedním z vašich nejoblíbenějších dezertů letních dnů.

Suroviny
Na těsto:
máslo 120 g
žloutky 2 ks
kůra z 1 citronu
sůl 1 špetka
Na náplň:
maliny 500 g
citronová šťáva 2 lžíce
růžová voda 2 lžíce
škrob 25 g
žloutky 4 ks
máslo 50 g
Na pusinkovou polevu:
bílky 4 ks
Postup
1

Na těsto smíchejte mouku s kousky másla a prsty zpracujte. Do připravené směsi vyhlubte důlek, do kterého přidejte žloutky, cukr, sůl a kůru. Všechny ingredience prsty promněte. Vytvarujte bochánek, zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu do lednice.

2

Předehřejte troubu na 180°C. Těsto vyválejte na pomoučné ploše a dejte do koláčových formiček. Zatěžte je fazolemi na pečícím papíře a pečte 25 minut. Poté dejte fazole s pečícím papírem pryč a pečte ještě 15 minut nebo dokud těsto nezezlátne.

3

Do hrnce dejte maliny a vařte. Přidejte růžovou vodu, škrob a 80 ml vody. Promíchejte a přidejte citrónovou šťávu a 110 g cukru. Na mírném plameni vařte 3 – 4 minuty, dokud není směs hladká. Žloutky pořádně promíchejte a nalijte do směsi. Přidejte máslo a nechte rozpustit. Poté sejměte z vařiče a nechte 30 minut chladit. Malinovou směs po lžičkách naneste na vychladlé předpečené korpusy.

4

Bílky pokojové teploty vyšlehejte do tuha. Přidejte zbytek cukru a mixuji, dokud není špička tuhá a nedrží tvar. Pomocí cukrářské zdobičky vytvarujte vrchní náplň a v troubě předpečené na 200°C, 3 minuty pečte, dokud náplň lehce nezhnědne.

5

Ke koláčkům podávejte zbytek malinové omáčky.

Pusinkový koláč s malinami a růžovou vodou Foto: Sweet pixel blog

Pusinkový koláč s malinami a růžovou vodou Foto: Sweet pixel blog

Pusinkový koláč s malinami a růžovou vodou, Foto: Sweet pixel blog

 

Sweet pixel blogNejen sladké pokušení...

Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní  jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.

Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská

 

Pro milovníky malin:

Recept

Malinový sorbet s růžemi Foto: isifa.com

Malinový sorbet s růžemi

Připravte si doma tento lahodný dezert. V mrazáku vám vydrží dlouho, a než přijde návštěva, stačí jen připravit růžové lístky na ozdobu.

Recept

Malinový cheesecake s bílou čokoládou Foto: CrustyCorner

Malinový cheesecake s bílou čokoládou

Láska prochází žaludkem. Známé přísloví, které v případě tohoto receptu platí na 100 %. Připravte své drahé polovičce malinový cheesecake a bude vás navždy milovat.

Recept

Tousty s horkými malinami

Francouzské tousty s horkými malinami

Vyzkoušejte tousty obalené ve vajíčku a v mléku trochu jinak – sladčeji a jemněji. Voňavé maliny dodají chuť léta! Ideální snídaně do postele pro vaši lásku nebo víkendová...

Recept

Malinový trifle

Malinový trifle

Když jsem byla malá, ujížděli jsme na svačině obnášející dětské piškoty, sladkou zakysanou smetanu a ovoce. Piškoty po chvilce odpočinku změkly a výsledná kombinace...

 

Videa

reklama

reklama