Pstruh Teriyaki s limetkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pstruh Teriyaki s limetkou  Foto:
Pstruh Teriyaki s limetkou
Foto: archiv Kikkoman

Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci sladkovodní ryby a japonské marinády Teriyaki.

Suroviny
vykuchaní pstruzi 4 ks
chemicky neošetřené limetky 2 ks
hladkolistá petrželka 1/2 svazky
Marináda:
marináda Kikkoman Teriyaki 3–4 lžíce
řepkový olej 1–2 lžíce
Dip:
hladkolistá petrželka 1/2 svazku
marináda Kikkoman Teriyaki 3–4 lžíce
Postup
1

Pstruhy opláchněte pod vodou a opatrně osušte kuchyňskou utěrkou. Limetky opláchněte, jednu nakrájejte na plátky, z druhé ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Petrželku opláchněte, lístečky otrhejte a nasekejte.

2

Na marinádu smíchejte marinádu Teriyaki, šťávu z limetky a řepkový olej.

3

Pstruhy potřete připravenou směsí zvenku i zevnitř, do každého vložte dva plátky limetky a nasekané petrželky tolik, aby vám zbyla ještě zhruba polovina množství na dip. Takto naplněnou dutinu zajistěte párátky. Grilujte po obou stranách cca 8 až 10 minut.

4

Na dip promíchejte créme fraîche s kůrou z limetky, zbylou nasekanou petrželkou a marinádou Teriyaki.

5

PRIMA TIP: K pstruhům se hodí na grilu připravované brambory v alobalu.

Pstruh Teriyaki s limetkou  Foto:

Pstruh Teriyaki s limetkou, foto: archiv Kikkoman

Článek

Kikkoman - tradiční japonská omáčka  Foto:

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních surovin, kterými...
Videa

reklama

reklama