Pstruh pikant

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pstruh pikant Foto:
Pstruh pikant
Foto: Sladkovodní kuchařka

Tentokrát pro vás máme lehce pikantní recept na jednu z nejlepších sladkovodních ryb. Tento recept je jednoduchý, rychlý a výsledek dokonalý.

Suroviny
pstruh 4 ks
česnek 4 stroužky
sladká paprika
petrželka
plátky citronu na ozdobení
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
Postup
1

Očištěné a vykuchané ryby vymyjte, osušte, pokapte citronovou šťávou a opepřete. Utřete česnek se solí a vetřete jej do ryb zvenčí i zevnitř. Nechte 20 minut odležet.

2

Poté je obalte ve směsi mouky a papriky. Položte na zkřížené špejle do pekáče vymazaného máslem. Pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Ryby často přelévejte výpekem.

3

Podávejte se zeleninovou oblohou, ozdobené plátky citronu a sekanou petrželkou.

Pstruh pikant Foto: Sladkovodní kuchařka

Pstruh pikant. Foto: Sladkovodní kuchařka

 

Sladkovodní kuchařkaSladkovodní kuchařka

Sladkovodní ryby si svou kuchařku zasloužily nejenom obsahem zdraví prospěšných látek, ale i skvělou chutí, a navíc i snadnou dostupností. Vždyť Česká republika je zemí rybníků, řek a rybářů. Přesto je spotřeba ryb dlouhodobě poměrně nízká, i proto, že si mnoho lidí s jejich úpravou neví rady. Jenže kde najít inspiraci, jak rybí maso chutně a snadno připravit?

Autor Milan Palička se rozhodl široké veřejnosti zpřístupnit své osvědčené rodinné recepty i speciality svých přátel. Sladkovodní kuchařka, výpravná česká kuchařka pro vaření ze sladkovodních ryb, je věnována všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě, ale přitom vařit rychle a nenáročně.

Kniha obsahuje více než 250 receptů, doplněných celostránkovými fotografiemi hotových jídel.

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.

Videa

reklama

reklama