Vše (10)|Knedlíky (10)|Luštěniny (10)|Nudle (9)|Obiloviny (8)|Omáčky (10)|Rýže (10)
Domácí vaječné nudličky do polévky Foto:
Můžete je samozřejmě koupit, ale domácí nudličky jsou nejen dobré, ale jsou i symbolem, že je o rodinný krb dobře postaráno :) Asi není třeba je dělat pokaždé, když táhnete na plotně vývar, ale pro...
Rajčatové rizoto se slaninou Foto:
Jakmile jednou zvládnete přípravu rizota, zjistíte, že patří mezi nejsnadnější jídla. A nejen to. Je tu totiž ještě jedno příjemné plus. Při jeho přípravě můžete jednou rukou míchat a druhou držet...
Pasta fritta - smažené křupky z nudlového těsta  Foto:
Zvyk hospodárně využívat zbylá těsta na nudle či pizzu nebo jeho odkrojky na různé smaženky je v Itálii běžný a výsledné pochutiny mají i bezpočet názvů.
Zelené rizoto s chřestem, špenátem a bylinkami  Foto:
Tento pokrm je přímo esencí jara na talíři. Spojení lahůdkového zeleného chřestu se zemitou chutí špenátu a čerstvými bylinkami povýší dotek svěžího citronu na vrchol jarního menu. Servírujte jako...
Milánské risotto se zeleným chřestem  Foto:
Milánské rizoto aneb Risotto alla Milanese je tradiční italský pokrm. V podstatě jde o nejjednodušší formu krémového rizota, které je ochucené vzácným šafránem, jenž mu dodá nejen chuť a vůni, ale i...
Černá čočka beluga s kurkumou  Foto:
Pokud chcete do jídelníčku zařadit více zdravých luštěnin, zkuste vsadit na vynikajicí černou čočku, které se říká beluga, podle její podobnosti s kaviárem. Nemusí se předem namáčet, nerozvaří se a...
Miso rizoto s houbami a máslem  Foto:
Toto rizoto je moderní japonská verze italské klasiky. Pokrm můžete připravit z různých druhů zeleniny, např. dýně a cukrového hrášku, pokud neseženete asijské houby, nahraďte je hlívou ústřičnou....
Curry s lososem, kokosovým mlékem a hráškovými lusky  Foto:
Toto kari je díky zázvoru a česneku krásně pikantní, kokosové mléko ale omáčku příjemně zjemní. Podávejte s rýží nebo cuketovými špagetami, pokud chcete dietnější verzi.
Pohankové rizoto s hráškem Foto:
Tradice rizot je u nás neobyčejně silná a v posledních letech ještě posílená přítomností pravého italského risotta s jeho vycizelovanou metodou přípravy.
Kroupová polévka s medvědím česnekem a kopřivami  Foto:
Sytá polévka, která by se dobře hodila i do pořádné zimy, je díky mladým jarním bylinám krásně svěží a plná vitaminů. Podávejte nejlépe s krajícem kváskového chleba jako hlavní chod třeba k večeři.
Videa

reklama

reklama