Vše (10)|Knedlíky (10)|Luštěniny (10)|Nudle (10)|Obiloviny (10)|Omáčky (10)|Rýže (10)
Šnekové bulky s balzamikem Foto:
Dobré kynuté pečivo vystačí jako samostatný chod, stačí ho doplnit máslem, olivovým olejem, škvarky nebo paštikou. Tyhle bulky ve tvaru šnečí ulity vynikají jemně navinulou chutí, kterou jim dodává...
Rodinný oběd: Pečené kuře s nádivkou  Foto:
Není nic horšího než špatně ochucená a blátivá nádivka. Přestože fotky s upečeným kuřetem, které má břišní dutinu půvabně a k prasknutí nacpanou nádivkou, svádí k následování, to nejdůležitější z...
Salát z marocké čočky s květákovým kuskusem Foto:
Květákový kuskus je skvělá varianta, pokud nemůžete lepek nebo chcete odlehčit jídelníček od zbytečných sacharidů. V kombinaci s čočkou a zeleninou vznikne výtečný a vydatný salát, který se hodí jako...
Mauři a křesťané – Moros y Cristianos Foto:
Azyl poskytli tomuto pokrmu, který přijel na lodích španělských dobyvatelů, po celém Karibiku. Spojují se v něm dvě klasické suroviny španělské kuchyně, tmavé fazole a bílá rýže, v lahodném souladu.
Salát bò bún Foto:
Smažené marinované hovězí s nudlemi a zeleninou si zamilují i zarputilí odmítači salátů. O salát v pravém slova smyslu nejde. Samozřejmě ho můžete doplnit ještě hromadou listové zeleniny, mrkve nebo...
Zdraví v misce: Toskánská fazolovo-kapustová polévka  Foto:
Tato skromná polévka je plná zdravých ingrediencí. Dlouho vydrží, a druhý den chutná dokonce ještě lépe. Pokud vám nějaká zbude, můžete do ní, jako to dělají Toskánci, při ohřívání přidat starší...
Telecí plátky na šalvěji s bramborovo-tvarůžkovými rösti Foto:
Rösti pocházejí původně ze Švýcarska, kde se podávaly jako vydatná selská snídaně. Postupně si křupavé bramborové placičky oblíbili v řadě okolních zemí a dnes se podávají i jako příloha k hlavnímu...
Červené thajské kari s krevetami  Foto:
Výrazné thajské pikantní kari z červených chilli papriček rozproudí vaše chuťové pohárky. Krevety můžete buď vynechat, a vykouzlit tak vegetariánské kari, nebo je zaměnit třeba za krůtí či kuřecí...
Ječná kaše s mákem a citronem Foto:
Nemletý mák získá povařením příjemně křupavou strukturu, takže pak chutná podobně jako na čerstvě upečené housce. V kombinaci se svěžím citronem a zemitými krupkami vytvoří výtečnou snídaňovou misku...
Cizrnový salát s pórkem a hořčičným dresinkem Foto:
Toto jednoduché jídlo můžete podávat jako přílohu k masu nebo rybě nebo jako předkrm s kváskovým chlebem. Chuť se pěkně rozleží, takže je dobré udělat tento salát dopředu.
Videa

reklama

reklama