Vše (10)|Knedlíky (10)|Luštěniny (9)|Nudle (6)|Obiloviny (3)|Omáčky (10)|Rýže (10)
Koložvárské zelí  Foto:
Tradiční pokrm, skládaný ve vrstvách do pekáčku, je oblíbený především na Slovensku a v Maďarsku. Příprava je jednoduchá, jen se při ní umaže dost nádobí, ale za ten chuťový zážitek to určitě stojí!
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem a křenové zelí Foto:
Kdo by nemiloval plněné bramborové knedlíky? A pokud chcete trochu změnu, můžete ze stejného těsta připravit roládu nebo různé druhy taštiček. Dá se s tím i pěkně experimentovat, například s uzeným...
Jehněčí kýta na rozmarýnu s chlupatým knedlíkem se zelím  Foto:
Jehněčí stále patří v českých domácnostech k méně využívanému druhu masa, ale je to škoda. Zkuste připravit tuhle výtečnou kýtu na rozmarýnu s ryze českou přílohou podle receptu, který připravuje...
Zadělávaná slepice  Foto:
Tradiční české jídlo představuje chutné slepičí maso v té nejlepší, a přitom jednoduché podobě. A proč slepice a ne kuře? Inu, slepice je prostě už vyzrálejší dáma a její maso je hutné, šťavnaté a v...
Pikantní domácí majonéza s chilli pastou, ajvarem a kurkumou Foto:
Tohle dochucovadlo nesmí chybět na stole vedle pořádné flákoty masa – ideálně hovězího steaku nebo třeba pomalu pečeného hovězího. Nezapomeňte na domácí hranolky a skvělou kombinaci k rodinné BBQ...
Salát z quinoy s kuřetem a avokádem Foto:
Pokud se snažíte po svátcích odlehčit jídelníček, zkuste si připravit tento báječný salát z quinoy. Je nabitý vitaminy, bílkovinami i zdravými tuky. Pokud ho připravíte víc, zbytek si zabalte druhý...
Pečený králík na smetaně s brusinkami a karlovarským knedlíkem  Foto:
Klasické české jídlo bývalo dříve mnohem více obvyklé i v domácím provedení všude tam, kde nechyběly na zahrádkách králíkárny. Dnes si tuhle oblíbenou pochoutku dopřáváme mnohem častěji v...
Květákové růžičky v rizotu  Foto:
Elegantní variace na téma květák a rizoto v italském styu jako z módního letoviska...
Jitrnice s kroupovým rozotem a hříbky Foto:
Oblíbenou zabijačkovou pochoutku zkuste připravit s nevšedním krémovým rizotem z krup se sušenými hříbky, které je tak výborné, že obstojí i jako samostatné jídlo.
Mravenci lezoucí na strom  Foto:
Tenhle nic neříkající, matoucí název musíte prostě milovat. Ačkoliv evokuje obraz, který dvakrát neláká ke konzumaci, dát podobný název, který pozvedá pokrm na úplně jinou úroveň, je prostě něco tak...
Videa

reklama

reklama

\n