Vše (10)|Knedlíky (8)|Luštěniny (5)|Nudle (4)|Obiloviny (2)|Omáčky (7)|Rýže (1)
Pečený králík na smetaně s brusinkami a karlovarským knedlíkem  Foto:
Klasické české jídlo bývalo dříve mnohem více obvyklé i v domácím provedení všude tam, kde nechyběly na zahrádkách králíkárny. Dnes si tuhle oblíbenou pochoutku dopřáváme mnohem častěji v...
Květákové růžičky v rizotu  Foto:
Elegantní variace na téma květák a rizoto v italském styu jako z módního letoviska...
Jitrnice s kroupovým rozotem a hříbky Foto:
Oblíbenou zabijačkovou pochoutku zkuste připravit s nevšedním krémovým rizotem z krup se sušenými hříbky, které je tak výborné, že obstojí i jako samostatné jídlo.
Mravenci lezoucí na strom  Foto:
Tenhle nic neříkající, matoucí název musíte prostě milovat. Ačkoliv evokuje obraz, který dvakrát neláká ke konzumaci, dát podobný název, který pozvedá pokrm na úplně jinou úroveň, je prostě něco tak...
Plněné knedlíčky Bánh bao  Foto:
Téměř každá kuchyně má své plněné taštičky, kapsy, knedlíčky ať už z listového, kynutého, nebo třeba nudlového těsta. Vietnamské bánh bao jsou chutná svačinka, kterou ocení každý člen rodiny.
Čočkový salát po francouzsku Foto:
Senzační „obědový“ salát se poprvé proslavil ve francouzských michelinských restauracích. A je vážně na hvězdičku.
Falafel z červené řepy  Foto:
Tahle variace na klasický pokrm je krásně barevná a dá se jak upéct, tak usmažit. Výsledný recept lze připravit oběma metodami a dokonale se hodí k tahini omáčce. Pochutnají si vegani i masožravci,...
Cizrnové kari se špenátem  Foto:
Nejlepší důvod, proč se s úsměvem vzdát masa (byť třeba jen na pár dnů v měsíci), to jsou indická a jiná asijská zeleninová kari jídla. Směsi aromatických koření, spousty zeleniny v ideálním stadiu...
Pstruh po mlynářsku s plátky mandlí a s bylinkovo-hořčičnými bramborami  Foto:
Pstruh po mlynářsku prý vznikl tak, že chudá mlynářka neměla čím ochutit rybu, tak na ni nasypala mouku. Je to opravdu prosté jídlo – moc dalších příchutí už v něm nenajdete. Ale i obyčejná opečená...
Vepřový řízek se štiplavým saltem a omáčkou tonkatsu Foto:
Horké křupavé kousky vepřového posune z fádní šedi smažených jídel panko strouhanka a především pikantní omáčka tonkatsu. Většina Japonců kupuje slavnou značku „Bulldog“, ale příprava domácí omáčky...
Videa

reklama

reklama