Vše (10)|Knedlíky (10)|Luštěniny (10)|Nudle (10)|Obiloviny (10)|Omáčky (10)|Rýže (10)
Tvarůžkové halušky s chalupářskou slaninou  Foto:
Drobné bramborové halušky s dokřupava vypečenou slaninou a výrazným sýrem jsou zárukou blaha, ať jste kdekoliv. Na Slovensku používají ovčí brynzu, na Olomoucku tvarůžky. Výsledek je vždy excelentní!
Dokonalá svíčková omáčka s moravským knedlíkem  Foto:
Královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří, několik možností přípravy, dochucování i variace surovin.
Halušky s brynzou podle Květy Fialové  Foto:
Oblíbená herečka Květa Fialová má rodinné kořeny na Slovensku a právě tento recept pochází z kuchařského zápisníku její maminky, za kterou se na Slovensko celý život vracela. Tradiční halušky s...
Kachní stehna na švestkách s krupicovými noky Foto:
Pečená kachna je na české slavnostní tabuli skutečný evergreen. Tentokrát zkuste místo klasického triumvirátu kachna – knedlík – zelí verzi trochu nevšední… Dokřupava vypečená kachní stehna s ovocem...
Křenová omáčka s pečenými knedlíky  Foto:
Patří k polozapomenutým pokladům zejména moravské kuchyně a běžně se s ní už moc nesetkáváme, ostatně stejně jako s pravým čerstvým křenem. Pokud vám roste na zahradě nebo na něj v této roční době...
Dušené hovězí na červeném víně s knedlíkem Foto:
Kouzlo dušených mas spočívá v tom, že zpravidla stačí naskládat všechny suroviny do hrnce, přiklopit – a na jednu až dvě hodiny si odpočinout a můžete servírovat. V tomto receptu se v omáčce s masem...
Jarní kuřátka s medvědím česnekem a nádivkou Foto:
Jemná chuť jarních kuřat a jejich křehké maso skvěle doplní zelený medvědí česnek i jeho klasický příbuzný. A samozřejmě nemůže chybět osvěžující dotek citronů a travnatá vůně olivového oleje.
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem a křenové zelí Foto:
Kdo by nemiloval plněné bramborové knedlíky? A pokud chcete trochu změnu, můžete ze stejného těsta připravit roládu nebo různé druhy taštiček. Dá se s tím i pěkně experimentovat, například s uzeným...
Jehněčí kýta na rozmarýnu s chlupatým knedlíkem se zelím  Foto:
Jehněčí stále patří v českých domácnostech k méně využívanému druhu masa, ale je to škoda. Zkuste připravit tuhle výtečnou kýtu na rozmarýnu s ryze českou přílohou podle receptu, který připravuje...
Pečený králík na smetaně s brusinkami a karlovarským knedlíkem  Foto:
Klasické české jídlo bývalo dříve mnohem více obvyklé i v domácím provedení všude tam, kde nechyběly na zahrádkách králíkárny. Dnes si tuhle oblíbenou pochoutku dopřáváme mnohem častěji v...
Videa

reklama

reklama