Vše (10)|Knedlíky (10)|Luštěniny (10)|Nudle (10)|Obiloviny (10)|Omáčky (10)|Rýže (10)
Špízky s jehněčím a sýrem halloumi s čočkovým salátem s mangoldem  Foto:
Halloumi je vynikající polotvrdý sýr pocházející z Kypru. Tvar udrží i potom, co se tepelně upraví, ale bývá velmi slaný. Salát a maso proto zbytečně moc nesolte. Do salátu se skvěle hodí mangold,...
Tvarůžkové šunkofleky  Foto:
Rychlou a jednoduchou klasiku české kuchyně posunou voňavé tvarůžky s kyselou okurkou na úplně novou úroveň. Vše promíchejte rovnou s těstovinami, takže se v každém soustě prostřídá slaná, kyselá a...
Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým pestem Foto:
Krůtí maso patří mezi zdravější druhy masa, není tolik tučné a obsahuje hodně bílkovin. Pokud ho doplníte bezlepkovou quinoou, která má výtečnou oříškovou chuť, a k tomu přidáte pečenou zeleninu a...
Pečená rajčata plněná kuskusem  Foto:
Nedáte dopustit na kombinaci čerstvě zeleniny s těstovinami? Pak si tento nenáročný, zdravý a zároveň chuťově vyvážený pokrm jednoznačně zamilujete. Je skvělý jako předkrm, ale hodí se i jako lehké...
Rozmarýnová polentová kaše se zeleninou Foto:
Svou vůní připomíná rozmarýn léto a dovolenou, schválně zavřete oči a zhluboka se nadechněte. V kombinaci s pečenou zeleninou a hutnou kukuřičnou kaší, polentou, s kterou se ideálně doplňuje, se...
Chilli con carne z pomalého hrnce  Foto:
Mexická klasika, známá jako hlavní jídlo, se ve své domovině používá i jako základ tacos, burritos nebo dip k nachos. Jeden pokrm a tolik možností – ještě, že lze snadno zmrazit. A pokud nemáte doma...
Citronové brambory hasselback Foto:
Jedná se o skvělý recept hned ze dvou důvodů: za prvé – skvěle chutnají, protože brambory do sebe nasáknou chuť a vůni česneku, citronu a tymiánu; za druhé – vypadají naprosto fantasticky díky...
Voňavý domácí kečup  Foto:
Máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi? Nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst. Můžete si z nich totiž vyrobit domácí kečup, který oceníte třeba i během zimy.
Propečené brambory se slaninou  Foto:
Tyto brambory jsou opravdu propečné skrz naskrz – a to díky zářezům, které sandno vytvoříte za pomoci dvou vařeček a ostrého nože. Křupavé kůrky tak vzniknou i uvnitř brambor a jejich chuť ještě...
Ovesné palačinky s ricottou a avokádovou salsou Foto:
Tyto lehké bezlepkové palačinky v sobě skrývají ricottu bohatou na bílkoviny a kvalitně zpracovaný oves, který je výborným zdrojem rozpustné vlákniny. Kdybyste chtěli palačinky sladké, podávejte je s...
Videa

reklama

reklama