Presovaný bůček s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z cideru

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Presovaný bůček s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z cideru  Foto:
Presovaný bůček s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z cideru
Foto: archiv Tescoma

Připravte si doma efektní pokrm z bůčku podle videoreceptu! Vepřový bůček je v Čechách velmi oblíbený a pokud ho připravíte podle tohoto návodu, můžete ho směle servírovat i jako slavnostní oběd.

Suroviny
vepřový bůček bez kosti 1 kg
cibule 2 ks
jablečný cider 900 ml
hladká mouka 1 lžíce
celý černý pepř
sůl
Postup
1

Oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli společně s kořením vložte do pekáče. Maso osolte, položte na cibuli s kořením a zalijte 600 ml jablečného cideru.

2

Vložte do trouby předehřáté na 150 °C a přiklopené pečte cca 4 hodiny.

3

Na upečené maso položte např. hrnec s vodou a takto zatížené nechte v chladu nejméně 2 hodiny odležet.

4

Poté bůček rozdělte na porce, které opečte kůží dolů dokřupava na pánvi a dejte prohřát do trouby.

5

Příprava omáčky: Výpek z bůčku vyduste do tuku, zaprašte moukou, krátce orestujte a zalijte zbylým jablečným ciderem. Povařte cca 15 minut a sceďte.

6

Presovaný vepřový bůček podávejte s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z jablečného cideru.

Presovaný bůček s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z cideru 2 Foto: Pro přípravu presovaného bůčku potřebujete pořádný pekáč s poklicí, k přípravě omáčky se zase neobejdete bez kvalitní pánve.

Článek

Soutěž s Tescomou o 3 poukazy v hodnotě 3000 Kč  Foto:

Soutěžte s Tescomou o 3x nákup v hodnotě 3000 Kč

TESCOMA fandí domácím potravinám z poctivých ingrediencí bez přidaných stabilizátorů, barviv a konzervantů. Trend výroby domácích potravin s nadšením uvítají všichni,...

Uložit

Videa

reklama

reklama