Pečená mrkev s cizrnou Foto:
Vyzkoušejte teplý salát v blízkovýchodním kabátku, u kterého ale vůbec nevadí, když vystydne. Dá se jíst jen tak, ale jestli budete chtít víc zasytit, doplňte ho třeba pita chlebem.
Těstoviny s krémovou omáčkou z avokáda a špenátu Foto:
Jestli kdy existovala lahodnější omáčka na těstoviny, než ta z máslového avokáda a pikantního špenátu, dá práci ji najít. Ale jestli existuje i zdravější omáčka na těstoviny, než je ta z avokáda a...
Naložený zelený chřest s cibulkami  Foto:
Kdo by neměl rád nakládané okurky? V podobném duchu se nese i recept na nakládaný chřest, který je stále častěji k vidění na stáncích trhů i v běžné prodejní síti. Takto také zhodnotíte jeho případné...
Luxusní placičky z nechtěné zeleniny  Foto:
Také je vám líto vyhazovat zeleninu, kterou jste vařili ve vývaru? Do polévky už se nehodí, ztratila většinu chuti a hlavně je převařená, ale stejně je to plýtvání. Mladý kuchař Martin Škoda z ní...
Piadine - chlebové placky z Emilia-Romagna  Foto:
Piadina („malý talíř“) se tradičně peče na testu, tlusté rovné terakotové desce, kterou je obtížné koupit mimo Itálii. Nikdy testo nemažte olejem, protože musí být čisté a suché. Rozehřívejte ho...
Kari ze zelené zeleniny podle Kamu  Foto:
Zelená zelenina? A jaká by asi měla být? Barevná?! Tak na tu protentokrát zapomeňte a nakupte jen tu zelenou, která je na jaře v nejlepší kondici a jídlu předá svěží chuť a báječnou křupavost. Tohle...
Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu  Foto:
Dobře naložený sýr je dokonalá chuťovka k pivu. A jak tedy nejlépe takový sýr naložit? No přece do piva!
Fazolový salát s tuňákem a vejci  Foto:
Tvaroh je základem mnoha výborných pomazánek a salátů. Navíc je plný bílkovin stejně jako luštěniny a vejce. Tento salát je díky tomu nabitý proteiny, ale hlavně je plný skvělých chutí, které...
Salát z fenyklu, špenátu a černé quinoy s grapefruitem Foto:
Quinoa je vydatná pseudoobilovina a její bílkoviny obsahují vyvážený poměr všech esenciálních aminokyselin. Černá quinoa je křupavější a má výraznější oříškovou chuť než její světlá příbuzná a skvěle...
Jamajská křídla  Foto:
Jamajská kuchyně je známá mimo jiné inovativním používáním koření a ovoce i ve slaných pokrmech a tento recept je toho jasným důkazem. Vůně pomeranče se s chutí a vůní kuřete snoubí naprosto dokonale.
Videa

reklama

reklama