Kulatý zeleninový koláč  Foto:
Kouzlo tohoto koláče tkví ve způsobu nakrájení zeleniny. Barevnou spirálu vytvoříte z tenkých proužků, které se také rychle propečou a zároveň nepustí tolik vody, takže těsto nevlhne. Špaldová mouka...
Dip Gribiche z vařených vajec Foto:
Gribiche je klasická francouzská omáčka podobná tatarské omáčce. Její majonézový základ se připravuje šleháním vařených žloutků s olejem, dokud nevznikne emulze. Nadrobno nakrájené vařené bílky se...
Chleba s pečeným vepřovým a křenovým zelím Foto:
Pořádný sendvič je skvělé jídlo. Můžete si ho dát k večeři, v létě ho zabalte sebou na piknik nebo v zimě jako svačinu na lyžovačku. Kombinace marinovaného masa a křehkého křenového zelí je...
Vejce plněná křenovou pomazánkou Foto:
Vejce plněná efektním krémem ze žloutků, červené řepy a křenu se budou skvěle vyjímat na každém předvánočním večírku nebo silvestrovské tabuli.
Pomazánka z uzené makrely s křenem a yorkshirským pudinkem  Foto:
Anglické nadýchané bábovičky nemají s naším pudinkem nic společného, ale určitě stojí za vyzkoušení. Jsou totiž skvělé jako podklad pro výtečné pomazánky. Třeba výraznou rybí dochucenou štiplavým...
Focaccia s opečeným česnekem a rajčátky  Foto:
Italská chlebová placka z kynutého těsta je skvělou přílohou ke grilovaným masům, ale hodí se i jako výborný podklad k různým pomazánkám a dipům. A vlastně chutná báječně i sama o sobě! Zvlášť když...
Tofu na rajčatech Foto:
Báječné jídlo pro vegetariány a milovníky tofu. Jeho prosté spojení s jarní cibulkou a rajčaty potvrzuje známou pravdu, že v jednoduchosti je krása.
Hovězí steak s dipem z pečeného česneku a restovanou zeleninou Foto:
Dobrý steak z kvalitního masa je lahůdka sama o sobě – stačí mu jen jemné dochucení a lehká příloha. Orestovaná zelenina a skvělý dip z pečeného česneku mu budou důstojnými parťáky.
Bramborový salát s avokádovou majonézou  Foto:
Bramborový salát je nejen nezbytnou součástí štědrovečerní hostiny, ale nesmí chybět ani na našem národním pokladu – šunkovém chlebíčku :) Každý má svůj vyzkoušený recept, ale my dnes nabízíme...
Bramborová tortilla se šunkou, salátem a sýrem Foto:
Španělské jídlo z brambor a vajec se podává nakrájené na trojúhelníčky jako součást tradičních tapas, ale hodí se zastudena i jako snídaně anebo horké jako výtečná večeře!
Videa

reklama

reklama