Poklady světové kuchyně: Quiche Lorraine  Foto:
Gurmánskou klasikou severovýchodní Francie je populární quiche Lorraine. Tento klasický koláč se už dočkal nespočtu variací, ten základní a jednoduchý quiche Lorraine je však bez nadsázky jídlem pro...
Smažený sýr se šunkou Foto:
Jedno z nejoblíbenějších českých jídel, smažený sýr neboli smažák, má občas problém – sýr ze svého obalu vyteče. Naučte se hospodský fígl, který prozradil kuchař Kohout v seriálu Ohnivý kuře. Stačí...
Šnekové bulky s balzamikem Foto:
Dobré kynuté pečivo vystačí jako samostatný chod, stačí ho doplnit máslem, olivovým olejem, škvarky nebo paštikou. Tyhle bulky ve tvaru šnečí ulity vynikají jemně navinulou chutí, kterou jim dodává...
Falešná humrová pomazánka  Foto:
Některé věci z doby minulé jsou tak skvělé, že by bylo škoda nazývat je jinými jmény jen proto, že jejich původní je poněkud zavádějící. Neodlehčujte pomazánku jogurtem nebo zakysanou smetanou, patří...
Salát s granátovým jablkem, pečenou řepou a dýní  Foto:
Pokud patříte mezi ty, kterým v zimě čerstvá zelenina nechutná, můžete si dopřát výtečné saláty s pečenou zeleninou. Kombinace marinované řepy a dýně s nakyslým granátovým jablkem a ochuceným...
Špenátový koláč jako sluníčko  Foto:
Vzhledem připomíná jarní slunce a z klasického italského koláče tak vznikne v téhle verzi cosi výjimečného – a o to přece jde.
Bramborová pizza - Pizza di patate  Foto:
Ačkoli tato pizza není tak křupavá jako klasická pizza, je to skvělá alternativa pro ty, kdo milují bramborovou kaši, a pro ty, kdo nemohou jíst pšenici. Je to oblíbené jídlo v domácnostech jižní...
Salát z marocké čočky s květákovým kuskusem Foto:
Květákový kuskus je skvělá varianta, pokud nemůžete lepek nebo chcete odlehčit jídelníček od zbytečných sacharidů. V kombinaci s čočkou a zeleninou vznikne výtečný a vydatný salát, který se hodí jako...
Veganská pochoutka: Kešu sýr Foto:
V případě, že vám nedělá dobře laktóza nebo jste se dali na veganské stravování, dřív nebo později se vám zasteskne po lahodném sýru. Existuje ale řešení – sýr z tučných kešu ořechů je opravdu skvělý...
Plzeňský naložený romadur zvaný "pivák"  Foto:
Kdo by nemiloval naložený hermelín? Pokud si potrpíte na výrazné chutě, oceníte tento recept, ve kterém se snoubí hodně "voňavý" sýr a dobré pivo. Tohle je zkrátka chuťovka pro fajnšmekry.
Videa

reklama

reklama