Naložený hermelín perníčkový speciál  Foto:
Pokud rádi nakládáte sýry, možná vás zaujme netradiční recept s lehce nasládlou chutí a voňavým kořením. Tahle specialitka skvěle pasuje k podzimu a určitě okouzlí i vaše hosty, je to i super tip na...
Mangová salsa  Foto:
Mangová salsa není nijak složitá, ale výsledek je opravdu parádní. O vše se postarají zralé mango a avokádo, díky nim má tu správnou chuť. Pak už stačí jen balíček nachos... párty může začít! :)
Grilované broskve ve slanině na balzamiku  Foto:
Vyzkoušejte připravit na grilu překvapivou chuťovku ze zralého ovoce, které na ohni báječně zkaramelizuje. Skvělá variace na téma sladké a pikantní zároveň.
Nakládané marinované houbičky v oleji Foto:
Klasicky naložené houby nakyselo zkuste někdy zaměnit za výtečné marinované houby naložené v oleji. Nemusíte se vzdávat této lahůdky ani ve chvíli, kdy nerostou v lese, stejně dobře fungují i houby,...
Langoše s česnekovou pastou  Foto:
V Maďarsku se toto jídlo původně připravovalo v peci ze zbytků chlebového těsta a potíralo se sádlem s česnekem. Se stěhováním do měst pec nahradil fritovací hrnec a dnes hrnec s rozpáleným olejem,...
Vejce z Barmy  Foto:
V zajímavém „orientálním“ receptu jsou vejce uvařená natvrdo, usmažená dozlatova a podávají se s kořeněnou rajčatovou omáčkou. S trochou rýže získáte skvělé lehké a rychlé bezmasé jídlo.
S Klárou v kuchyni: Pečený květák s lilkem a tahini zálivkou  Foto:
Blízkovýchodní kuchyně je plná chutí a vůní, které jsou pro nás stále trochu exotické, ale není třeba se jich bát. Tento orientální salát z pečené zeleniny se svěží sezamovou zálivkou je výborný...
Bramboráky s mangoldem Foto:
Placky plné mangoldu posypané citronovou kůrou a čerstvými bylinkami představují variaci na klasické bramboráky. Jsou vynikající s uzeným lososem nebo pstruhem a pořádně vychlazeným pivem.
Čočkový salát s paprikami a gorgonzolou Foto:
Drobnozrnná čočka je skvělým základem pro svěží a výživný salát. Doplňte ji pečenými paprikami a výrazným sýrem – kvalitní gorgonzola ze severu Itálie je ideální, vybírejte tu pravou s označením...
Patatas bravas Foto:
Brambory smažené v pikantní rajčatové omáčce jsou oblíbenou a tradiční součástí španělských tapas. Podávejte je jako chutný první chod spolu s kvalitní sušenou šunkou – vhodné jsou třeba jamón...
Videa

reklama

reklama