Pražma v solné krustě s citronem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2-4
Pražma v solné krustě s citronem  Foto:
Pražma v solné krustě s citronem
Foto: Kitchen and the City

Čerstvé mořské ryby bychom měli jíst mnohem častěji a v této úpravě si na nich zaručeně pochutnáte. Díky solné krustě zůstane maso ryby krásně šťavnaté a budete mít co dělat, abyste nechali ostatním!

Suroviny
čerstvá celá pražma 2 ks
hrubozrnná mořská sůl 1 kg
citron 4 ks
čerstvý tymián, rozmarýn, hladkolistá petržel 1 hrst
bílek 4 ks
Postup
1

Udělejte si citronovou sůl. Nastrouhejte omyté citrony a kůru smíchejte se solí. Pečte v troubě při teplotě 105 °C přibližně 60 minut.

2

Nasekejte bylinky (pár si jich dejte stranou). Ušlehejte bílky do řídké pěny a smíchejte s citronovou solí a bylinkami.

3

Pražmy omyjte, osušte, do břicha vložte zbylé větvičky bylinek a pár koleček citronu. Pekáč vyložte pečicím papírem, na který rozložte polovinu solné směsi, položte ryby, zakryjte druhou půlkou solné směsi (hlavu ani ocas nemusíte) a pečte na 220 °C přibližně 2025 minut až krusta zezlátne.

Pražma v solné krustě s citronem 2 Foto:

Pražma v solné krustě s citronem  Foto:

Pražma v solné krustě s citronem, foto: Kitchen and The City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, rádaexperimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama