Pražma v solné krustě

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Pražma v solné krustě  Foto:
Pražma v solné krustě
Foto: Johana Pošová

Slavný recept francouzských rybářů zachová rybímu masu šťavnatost a spoustu přirozené chuti.

Suroviny
celá vykuchaná pražma 1 ks
citron 3 plátky
čerstvé bylinky (bazalka, kopr, tymián, šalvěj) 1 svazek
hrubá mořská sůl 1 kg
bílek 2 ks
Postup
1

Pražmu omyjte a do břišní dutiny vložte svazek bylinky a plátky citronu.

2

Bílky vyšlehejte do hustého sněhu a promíchejte se solí, až vznikne sypká směs. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

3

Do vhodného pekáče rozestřete polovinu solné směsi, na ni položte rybu a zakryjte zbylou směsí. Vložte do trouby a pečte (nejlépe v horkovzdušném režimu), až se vytvoří pevnější krusta, která začne u ukrajů hnědnout (viz prima tip).

4

Po upečení nechte pražmu chvíli vychladnout, pak krustu ihned rozlomte a rybu opatrně vyjměte.

5

Prima tip: U tohoto receptu platí zlaté pravidlo o přípravě ryb: na každých 500 g jejich váhy počítejte s 15 minutami pečení.

Pražma v solné krustě  Foto:

Pražma v solné krustě, foto: Johana Pošová pro Prima FRESH

Hledáte neotřelé recepty na přípravu ryb? Tento a další skvělé návody najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Článek

Prima FRESH jaro 2015  Foto:

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jaro se nezadržitelně blíží a všichni milovníci jídla nedočkavě vyhlížejí úrodu čerstvých dobrot. Nejinak je tomu u nás v redakci, proto jsme pro vás připravili nové číslo...
Videa

reklama

reklama