Pošírovaný losos s citronovou majonézou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pošírovaný losos s citronovou majonézou Foto:
Pošírovaný losos s citronovou majonézou
Foto: Hermína / Prima

Šetrná technika přípravy je nejen velmi zdravá, ale dokáže zachovat čistou chuť delikátního rybího masa.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 5. dílu s tématem LOSOS najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
losos 4 ks
pórek
řapíkatý celer
mrkev
nové koření
bílý vinný ocet
tymián
petrželka
žloutky 2 ks
dijonská hořčice
citronová šťáva
rostlinný olej
fenykl
sůl
Postup
1

Pórek, řapíkatý celer, kousek fenyklu a mrkev nakrájejte na kostičky a vhoďte do hrnce s vodou. Dochuťte solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Přidejte kapku bílého vinného octa a čerstvý tymián a petrželku.

2

Do hrnce s vodou vložte lososa a přiveďte k varu.

3

Mezitím v míse rozmíchejte žloutky se lžící dijonské hořčice, špetkou soli a pepře a pár kapkami citronové šťávy. Šlehejte a pomalu přilévejte olej, až majonéza zhoustne.

4

Fenykl nakrájejte na co nejtenčí plátky, zakápněte citronem, dochuťte solí a pepřem.

5

Pošírovaného lososa servírujte s fenyklovým salátem, s majonézou a mořskou solí.

Videa

reklama

reklama