Portobello s petrželovou ricottou a sýrem Halloumi

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Portobello s petrželovou ricottou a sýrem halloumi Foto:
Portobello s petrželovou ricottou a sýrem halloumi
Foto: Coolinářka

Sýr Halloumi v žampionech a k tomu ještě s ricottou? Neuvěřitelně dobrá kombinace! Takovou večeři si rád připraví i leckterý milovník masa!

Suroviny
střední žampion portobello 5–6 ks
sýr ricotta 250 g
lístky plocholisté petržele 2 hrsti
olivový olej 2 lžíce
česnek 1/2 stroužku
sýr Halloumi 100 g
slunečnicová semínka
sůl
Postup
1

Nejprve si připravte petrželovou ricottu. Čerstvé lístky plocholisté petržele nasekejte nadrobno a přidejte k nim dvě lžíce olivového oleje, špetku soli a jemně nasekaný česnek.

2

S ním opatrně, stačí opravdu polovina stroužku jen na ovonění. Toto pesto nechte asi hodinu odpočívat, aby se v oleji uvolnila chuť a vůně petrželových lístků. Pak ho zamíchejte do ricotty společně s vaječným žloutkem.

3

Halloumi nakrájejte na asi půlcentimetrové plátky, které z obou stran opečte na pánvi s kapkou olivového oleje dozlatova. Pak je nakrájejte na kostičky. Z klobouků žampionů portobello opatrně vyřízněte nožku, aby se daly pohodlně naplnit sýrovou směsí.

4

Naplněné houby poklaďte kostičkami halloumi, posypte slunečnicovými semínky a v pekáčku lehce pokapejte olivovým olejem. Vše dejte zapéct společně s osolenými cherry rajčátky asi na 15–20 minut při 180 °C, dokud sýrová směs neztuhne. Podávejte s opečenými toasty nebo bagetkou.

Portobello s petrželovou ricottou a sýrem halloumi 2 Foto:

Portobello s petrželovou ricottou a sýrem halloumi, foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama