Pórkový salát s vejcem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pórkový salát s vejcem Foto:
Pórkový salát s vejcem
Foto: isifa.com

Tento salát můžete použít jako skvělý předkrm nebo přílohu.

Suroviny
menší pórek 4 ks
vejce 2 ks
dijonská hořčice 1 lžíce
červený vinný ocet 1 lžíce
cukr krupice 1 velká špetka
estragonové lístky 1 hrst
Postup
1

Vodu ve velkém hrnci přiveďte do varu, přidejte bobkové listy a trochu soli. Přidejte pórky a vejce (aby se uvařila natvrdo) a vařte na mírném ohni 10 minut.

2

Vyjměte vejce a ochlaďte je pod tekoucí studenou vodou. Zkuste pórky nožem, a pokud jsou natolik měkké, že se dostanete až do středu, nechte je okapat a jemně je osušte papírovou nebo látkovou utěrkou.

3

Pórky podélně rozřízněte na poloviny, odřízněte konec s kořeny, rozložte na talíř a nechte vystydnout.

4

Ve džbánku vyšlehejte dohromady hořčici a cukr, potom všlehejte olej, jenom tolik, aby vznikla hustá zálivka.

5

Ještě jednou úplně osušte pórky a polijte je zálivkou. Oloupejte vejce, bílky nahrubo nasekejte a žloutky protlačte přes nylonové síto. Bílky i žloutky posypete pórek, potom je posypte estragonovými lístky a namelte na něj černý pepř.

Videa

reklama

reklama