Pórkové rizoto s vejcem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Pórkové risotto s vejcem Foto:
Pórkové risotto s vejcem
Foto: Hermína / Prima

Klasické italské rizoto můžete ozvláštnit ztraceným vejcem, přesně jako to udělal Zdeněk Pohlrecih v tomto receptu.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 4. dílu s tématem VEJCE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
rýže 300 g
bílé víno 1 dl
kuřecí vývar
šalotka
pórek
vejce 2 ks
sůl
Postup
1

V hrnci rozehřejte olivový olej, orestujte na něm 2 šalotky. Z bílé části pórku nakrájejte kolečka a vhoďte k šalotce do hrnce, nechte zesklovatět. Poté k zelenině přisypte rýži a chvilku restujte, aby se všechna zrnka obalila tukem. Osolte, opepřete a zalijte bílým vínem. Až se alkohol vypaří, můžete rýži zalít vývarem. Vývar nechte pomalu vařit, jakmile se tekutina odpaří, opět trošku přilijte a postup opakujte do té doby, než bude rýže „al dente“, tzv. na skus. Hrnec pak stáhněte z ohně, přidejte nastrouhaný parmezán a vmíchejte kousek másla.

2

V jiném kastrůlku přiveďte vodu k varu, kápněte do ní trochu octa a vyklopte do ní vejce. Žloutek se díky octu krásně obalí bílkem. Vejce vyndejte, jakmile bílek ztuhne, žloutek bude stále tekutý.

3

Na talíř naservírujte rizoto, navrch položte ztracené vejce, dochuťte solí, pepřem a parmezánem.

Pórkové risotto s vejcem Foto: Hermína / Prima

Pórkové risotto s vejcem                                                                                     Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama